Mii de infecții respiratorii, doar 200 de doze de vaccin antigripal în Gorj

Creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri la nivelul județului Gorj! Peste 3.000 de persoane au fost diagnosticate cu viroze sau pneumonii într-o singură săptămână. Cei care vor să se imunizeze împotriva gripei în plină epidemie mai au de așteptat. La toate cabinetele medicilor de familie din județ nu mai sunt decât circa 200 de doze de vaccin.

„În ultimele șapte zile, la nivelul județului Gorj, au fost înregistrate 2.071 de cazuri de viroze. 116 au fost la copii cu vârsta de până la un an, 246 la copii cu vârsta între 2 și 4 ani, 743 la copii de până la 14 ani. Vorbim, iată, de copii care merg în colectivități, merg la școală și care ar trebui să fie ținuți acasă de părinți pentru a nu risca îmbolnăvirea altor colegi. Au mai fost 597 de cazuri de viroze înregistrate la persoane până în 49 de ani, 224 la persoane între 50 și 64 de ani și 145 la bătrâni peste 65 de ani”, a explicat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

60 de internări au fost făcute în doar o săptămână din cauza virozelor. Au fost multe cazuri și de pneumonii. Aici vorbim de 820 de persoane diagnosticate cu această infecție respiratorie. Dintre acestea, 163 au rămas internate. „În ceea ce privește stocurile de vaccin, sunt disponibile la cabinetele medicilor de famlie 217 doze în prezent”, a mai spus Elena Pițian.

Medicii au solicitat suplimentarea dozelor cu încă 5.000. În ultima săptămână, 112 persoane s-au imunizat împotriva gripei.

Vizualizări: 571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: