Mii de intervenţii ortopedice la Spitalul Judeţean. Secţia intră în reconstrucţie totală

Secţia de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu se poate mândri la ora actuală cu mii de intervenţii ortopedice. Prima proteză totală de şold s-a pus în anul 2010 la Spitalul din Târgu Jiu, de atunci însă mai având loc peste 200 astfel de intervenţii. Fiind una dintre cele mai solicitate secţii ale unităţii spitaliceşti, aceasta va intra în luna septembrie într-un amplu proces de modernizare, anunţă managerul Spitalului Judeţean, Tiberiu Tătaru. 

Sute şi chiar mii de intervenţii ortopedice s-au realizat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în ultimii ani, unele dintre ele fiind extrem de complexe. Vorbim astfel de peste 200 de proteze totale de şold din 2014 până în prezent, 40 de proteze totale de genunchi, 10 reconstrucţii de ligamente încrucişate şi peste 1.000 de artroscopii. Prima proteză totală de şold s-a pus în anul 2010, spune managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, Tiberiu Tătaru. Echipa de medici ortopezi care lucrează la Spitalul Judeţean este formată din Bogdan Niculescu, Ion Dascăl, Florin Niţu Scăueru, Alexandru Niţu Scăueru, Lorelei Buşu şi Cătălin Rădulescu.

„Vom avea o secţie model”

Tiberiu Tătaru, managerul unităţii spitaliceşti, spune că secţia de Ortopedie-Traumatologie va fi supusă modernizării în luna septembrie. Deja a fost câştigată licitaţia, iar durata de execuţie este undeva la două luni. „Va intra într-un proiect de reconstrucţie totală în sensul că se va şi lărgi ca spaţiu şi în acest moment s-a câştigat licitaţia la Consiliul Judeţean care face proiectare cu execuţie la pachet. Cel mai probabil lucrările încep în prima jumătate a lunii septembrie şi nu cred că vor dura mai mult de două luni. Cu aparatura pe care o avem deja şi cu cea pe care intenţionăm să o mai achiziţionăm, putem considera că vom avea o secţie de ortopedie şi traumatologie model cel puţin în regiunea noastră astfel încât pacienţii să ni se adreseze cu cea mai mare încredere, pentru că şi serviciile pe care le oferim sunt de o înaltă ţinută profesională”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: