Mii de persoane aşteptate la Polovragi

Comuna Polovragi este de câteva zile în sărbătoare. Mii de persoane sunt aşteptate miercuri, în ziua de Sf. Ilie, la cel mai mare târg anual din ţară. Sunt prezenţi, ca în fiecare an, meşteri populari care deja şi-au expus cele mai noi şi originale lucrări, sculptori, ciobani şi bineînţeles comercianţi. Primăria a  concesionat peste 400 de parcele comercianţilor. Pentru tinerii care au ajuns la vârsta majoratului şi pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, sărbătoarea de Sfântul Ilie are o dublă semnificaţie din cauză că vor fi premiaţi de autorităţi.

Nedeia de la Polovragi a început încă de săptămâna trecută, când zeci de comercianţi din diferite zone ale ţării şi-au amplasat tarabele în târg. Dacă până duminică s-a desfăşurat târgul de animale, în ultimele zile au apărut tot mai mulţi comercianţi cu articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, haine din piele, blănuri, termopane, gablonţuri, produse artizanale şi dulciuri. Nu lipsesc nici tiribombele din parcul de distracţii. Manifestarea tradiţională îşi are ziua de vârf pe data de 20 iulie, când vor avea loc parade ale cailor şi ale portului tradiţional al zonei. „Pe lângă parade ale cailor şi ale portului păstoresc, în ziua de Sfântul Ilie, vor avea loc vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri folclorice din diferite zone ale ţării. Sunt aşteptate la Polovragi ansambluri din Sibiu - Jina, Răşinari, Tilişca, din Argeş - Corbi, din Vâlcea - Vaidieni, Băbeni, Horezu, Păuşeşti, din Gorj - Novaci, Baia de Fier, Crasna, Polovragi şi Stăneşti”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Cele mai longevive cupluri premiate

Sărbătoarea de Sfântul Ilie va avea o dublă semnificaţie pentru cuplurile care  împlinesc 50 de ani de căsătorie şi tinerii care împlinesc sau au împlinit 18 ani în luna iulie. „Vom premia cinci cupluri care împlinesc 50 de căsătorie. Le vom acorda o diplomă de fidelitate, un buchet de flori, o sticlă de şampanie şi câte un premiu de 300 de lei. De asemenea, vom premia şi 3 tineri care împlinesc 18 ani în luna iulie. Şi lor le vom acorda un premiu în bani, în cuantum de 300 de lei”, a declarat Gheorghe Epure.

Vizualizări: 2,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: