Mii de turiști așteptați pe Transalpina

Jandarmii montani sunt pregătiți să intervină pe Transalpina, în cazul în care vremea va fi nefavorabilă. Turiștii sunt sfătuiți ca în caz de probleme să sune la 112. Cabanierii estimează că mii de turiști vor ajunge în zonă în minivacanța de Rusalii.

Având în vedere deschiderea traficului rutier pe Transalpina, jandarmii montani din Rânca patrulează permanent în zona montană, în zona cabanelor și pe traseele turistice și de agrement aferente zonei, până la limita de județ pentru a fi în măsură să intervină la solicitările turiștilor aflați în dificultate, arată un comunicat al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei.

În perioada minivacanței care va urma, jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana își vor intensifica acțiunile în situația în care condițiile meteorologice sunt nefavorabile, fiind pregătiți să intervină în toate situaţiile de urgenţă, dar şi pentru constatarea unor abateri de la normele legale.

Pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate și de condiţiile meteorologice; să aibă un echipament adecvat zonei montane și în dotare telefon, lanternă, rucsac, trusă de prim ajutor, sac de dormit; să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele montate pe traseu; să nu pornească pe un traseu turistic după consumarea băuturilor alcoolice; să respecte normele legale referitoare la activitățile de picnic.

Galerie foto




Vizualizări: 2,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: