Miliardarul Irinel Columbeanu, dat în judecată de 70 de gorjeni

Omul de afaceri Irinel Columbeanu a fost dat în judecată de circa 70 de angajaţi care nu şi-au primit salariile. Afirmaţia îi aparţine viceprimarului din Târgu-Cărbuneşti. Acesta a mai spus că miliardarul a uitat să achite dările pe terenul şi clădirile pe care le-a cumparat în oraşul Târgu Cărbuneşti având o datorie de 400 de milioane de le vechi.

Ion Fugaru, viceprimarul oraşului, susţine că miliardarul nu şi-a plătit dările de aproape un an de zile. Datoria omului de afaceri se ridică la aproximativ 400 de milioane de lei vechi. „Este inadmisibil să nu dai banii la muncitori şi toată ziua să îţi faci reclamă la posturile naţionale ce mândru eşti şi ce blondă ţi-ai mai găsit”, a declarat Ion Fugaru.

Tatăl lui Columbeanu a cerut scutire de taxe

Viceprimarul de la Târgu Cărbuneşti susţine că tatal miliardarului, Ion Columbeanu, a venit la sediul primăriei din Târgu Cărbuneşti să ceară o scutire de la plata taxelor şi impozitelor pentru firma de materiale de construcţii nu mai produce nimic. Cei aproximativ 50 de angajati nu şi-au primit nici ei salariile de luni bune, a dezvaluit Fugaru. „A venit la mine al bătrân şi mi-a cerut să îl scutim de impozitele şi taxele că el nu produce nimic. L-am trimis la codul fiscal şi i-am comunicat că trebuie să plătească dările pe anul ăsta care se ridică la 400 de milioane de lei vechi”, a mai adăugat Fugaru. Pe o intindere de aproape cinci hectare, Columbeanu şi-a ridicat câteva clădiri, la care acum un an lucrau 170 de gorjeni. Firma a fost închisă, dar taxele pe teren şi clădiri trebuie achitate indiferent dacă societatea functionează sau nu. Viceprimarul susţine că o parte din angajaţi l-au acţionat în judecată pe miliardar pentru a-şi recupera salariile nepătite. „Sunt vreo 60-70 de angajaţi care l-au acţionat în judecată pentru că nu le-a plătit salariile. Se judecă cu el pentru că a uitat să le dea şi lor banii cum a uitat să plătească şi dările la buget”, a menţionat Fugaru.

Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: