Milioane de euro pentru mutarea utilajelor la noul depozit de cărbune

Complexul Energetic Oltenia va informa acţionarii în şedinţa din luna mai despre decizia de a scoate la licitaţie lucrarea de demontare a unor utilaje de la depozitul de la Roşia, care va fi închis la finalul anului pentru că nu îndeplineşte condiţiile de mediu, la noul depozit aflat în construcţie. Operaţiunea este evaluată la peste trei milioane de euro.

Actualul depozit de cărbune de la Cariera Roşia nu mai îndeplineşte condiţiile de mediu. Fiind aproape de zona de blocuri din Rovinari, poluează atât fonic, cât şi prin particulele de praf din atmosferă. Noul depozit ar trebui să fie funcţional la finalul anului, dar va folosi utilaje din actualul depozit. Mutarea lor implică o cheltuială estimată de companie la peste 16,7 milioane de lei.

Achiziţia implică lucrări de demontare-montare, transport, reparaţie generală, dar şi modernizarea electrică şi mecanică a utilajelor. „Demontarea componentelor utilajului se execută în carieră, iar etapele de demontare se vor efectua obligatoriu în ordinea inversă a etapelor de montare”, se arată într-un document postat pe site-ul companiei. Demontarea va fi făcută în Cariera Pinoasa, distanţa dintre cele două depozite fiind de circa 5,5 kilometri.

Întreaga operaţiune va dura circa şapte luni. Vechiul depozit ar fi trebuit închis încă de anul trecut, dar compania a reuşit să prelungească termenul cu aprobarea guvernului, invocând aspecte care ţin de siguranţa energetică a României.

Vizualizări: 3,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: