Miner accidentat mortal înainte să plece la muncă

Sfârșit cumplit pentru un gorjean de 42 de ani din Bălești, bărbatul fiind lovit în plin de o mașină chiar în timp ce aștepta un autobuz care să îl ducă spre Rovinari, la locul de muncă.

Miner de profesie, acesta nu a mai avut nicio șansă să supraviețuiască după ce a fost lovit în plin. În fața sa, în intersecția din drumul național spre postul local de poliție de la Bălești, o Dacia a virat stânga pentru a intra pe drumul secundar, iar din spate o șoferiță de 33 de ani, cu un BMW, s-a angajat într-o depășire pe linie continuă.

Femeia nu a considerat nicio clipă că are vreo vină pentru cele întâmplate, fiind convinsă că vina este a șoferului cu Dacia papuc din fața sa. „Dumnealui mi-a tăiat calea pur și simplu și nu s-a asigurat. Mi-a tăiat calea, asta a fost totul. Eu doar ce intrasem în depășire și nu aveam viteză. Ce viteză puteam să am? Era linie continuă? Asta e poate singura neregularitate, în rest dânsul mi-a tăiat calea”, a spus șoferița, convinsă că nu e vina ei pentru cele întâmplate.

De partea cealaltă, șoferul „papucului” a rămas mirat când a auzit declarația acesteia. „Cum să îi tai eu calea? Era și linie continuă, eu semnalizasem, uite că merge semnalizarea și acum, la atâta timp după accident, iar doamna m-a pălit de nu m-am văzut. Mi-a dat una de era să intru în femeia cu maxi-taxi care era în stație. Asta mai îmi trebuia, că vindeam casa și tot nu îi cumpăram mașina”, a spus bărbatul.

Accidentul a avut loc într-o stație de autobuz, pe partea cealaltă a străzii fiind oprit un maxi-taxi din care tocmai coborau mai multe persoane. Greu de imaginat ce s-ar fi putut întâmpla dacă mașinile ajungeau acolo și nu în locul în care aștepta bietul miner să îi vină autobuzul.

„Aici circulă toți ca nebunii”

Localnicii spun că șoferii circulă mereu cu viteză prin zonă, iar acum unul dintre ei l-a văzut pe șoferul „papucului” semnalizând că virează stânga din drumul național. „Prima mașină care vira stânga a semnalizat corect, după care a venit BMW-ul din spate și a lovit-o cu viteză. A intrat peste omul acesta care aștepta aici în stație și l-a azvârlit tocmai acolo. Eu m-am speriat de nu știu cât timp o să-mi trebuiască să îmi revin. Aici circulă toți ca nebunii. E drum bun și nu îi interesează că sunt zebre și pentru noi ca să traversăm regulamentar. Ar trebui făcut ceva mai mult pentru că altfel din astea or să tot fie”, a spus un localnic.

În urma morții minerului de 42 de ani, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în care vor stabili a cui este vina pentru cele întâmplate. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și nici unul dintre ei nu consumase alcool înainte de a se urca la volan.

Vizualizări: 34,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: