Miner furios: Sclavii dumnitale suntem. Auziți, domnule Boza și miniștrilor?

Un miner de la Cariera Pinoasa, din schimbul de noapte, a înregistrat un mesaj video pentru managerul Complexului Energetic Oltenia. Mesajul a fost postat pe facebook de jurnalistul Narcis Daju. Minerul își spune ofurile în timp ce merge pe jos doi kilometri pe lângă banda de cărbune, pentru a ajunge la locul de muncă.

Iată ce spune minerul de la Cariera Pinoasa:

De râsul lumii, domnu’ Boza, ești director general. Ăsta ne distruge, ne distruge totalmente și, dacă îi spune un miner adevărul, zice că îl mută. Să tacă. Noi desfacem setul de vulcanizări, noi facem prelungiri, noi facem de toate. Sclavii dumnitale suntem. Auziți, domnule Boza și miniștrilor? Dormiți în parlament. Ministrul Industriei, ce vreți cu soarta minerului?

VIDEO AICI

Unde sunt banii noștri?

Vreau să mai specific că pe halda 2 nu există un om de pază la ora asta. Sunt atâtea acționări fără oameni de pază. Le-a lăsat la hoți să le fure. Dumneata de faci aici? Ce faci pe scaunul ăla pe care îl deții? Ce faci cu șefii de carieră? Domnul director Mărășescu știe? Cred că știe. El vine prin carieră doar când este soare. Uite role lipsă. Uite dom’ne, circuit nou de bandă, halda 3 interioară. Uite, lipsă role. Tronsoane vechi, aduse de pe alte linii, spuneți că e flux tehnologic nou. De unde? Acționări cu motoare vechi de 20 de ani, dacă nu cumva o fi mai bătrâne ca mine. Unde sunt banii noștri?

VIDEO AICI

Cu riscul să pornească banda și să murim toți

Trebuie să dați răspuns mă la ce faceți. Trebuie, că nu se mai poate. Vreau să-l trageți la răspundere pe șeful de sector Bîte Ioan. Din momentul în care primiți această filmare, domnule director Boza și cu toți cei pe care îi aveți în echipa dvs., puși să distrugă mineritul. O să ajungă înregistrarea asta și la ministrul Energiei, să vadă cum conducerea din UMC Pinoasa... Mergem 2 km pe lângă bandpă, cu riscul să pornească banda și să murim toți. Habar nu aveți pe ce funcții stați, vă interesează numai cardul și banii. Salarii de sute de milioane pe care le aveți voi, și noi salariul minim pe economie.

VIDEO AICI

Băgați-vă bă mințile în cap și faceți ceva

Uite, bandă nouă, nu ai lacră să centrezi o bandă. Uite, lipsă rolă. Lacră lipsă. Uite, trei ghirlande pe tronson, una, două, trei. Spune, dom’ne, ce facem? Mai vrei funcționare? Cu ce? Cu ce să funcționeze, mă, că îmi trimiți trei scoabe să le bat în bandă? Uite aici tronson nou. Băgați-vă, bă, mințile în cap și faceți ceva pentru minerit, că de aici trăiește Gorjul, bă, din minerit.

Vizualizări: 4,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: