Ministerul Energiei vrea 1milion de tone de lignit și 5 TW de la CEO

CE Oltenia va livra în Sistemul Energetic Naţional, pentru asigurarea stocurilor de siguranță, aproape 5 TW și un milion de tone de cărbune. Aceasta este prognoza făcută de Ministerul Energiei pentru perioada 15 noiembrie-15 martie 2017. CE Oltenia ar putea avea probleme cu respectarea sarcinilor deoarece depozitele de cărbune sunt cam goale.

Ministerul Energiei a lansat în dezbatere publică proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea măsurilor pentru realizarea stocurilor de siguranță ale Sistemului Electroenergetic Naţional în ceea ce privește combustibilii pentru perioada sezonului rece și volumul de apă din lacurile de acumulare, în perioada 15 noiembrie 2016 – 15 martie 2017. Pentru asigurarea funcţionării SEN în condiţii normale, în cadrul Programului de iarnă au fost incluși toți producătorii de energie electrică și termică în cogenerare cu unități dispecerizabile. Estimarea privind producţia de energie electrică a ţării pentru perioada 15 noiembrie 2016 – 15 martie 2017, inclusiv cantitățile de combustibili și apă pentru realizarea acesteia, a avut la bază cantităţile prognozate a fi realizate de producătorii de energie electrică şi termică în cogenerare, care au luat în considerare contractele pe care le au în derulare, sau le preconizează a le încheia pe pieţele de energie electrică, precum şi prevederile bugetelor proprii de venituri şi cheltuieli.
Potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului pe 26 octombrie, CE Oltenia va trebui să dea aproximativ un milion de tone de cărbune. În privința energiei electrice, în total compania va livra aproape 5 TW. În perioada 15-30 noiembrie se estimează o necesitate de 1,6 TW, în decembrie 1, 6 TW, în ianuarie 2 TW, în februarie 1,6 TW, iar în perioada 1-15 martie cantitatea de 1, 3 TW. În total este vorba de 4, 9 TW, cea mai mare cantitate contractată de la un producător de energie.

Vizualizări: 2,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: