Ministerul Sănătăţii, în control la Ambulanţa Gorj

Ministerul Sănătăţii a verificat ieri Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi unitatea de primiri urgente a spitalului judeţean. Verificarea a fost făcută pentru a se vedea dacă ambulanţierii respectă regulile de circulaţie şi dacă echipamentele sunt folosite potrivit reglementarilor în vigoare. Cei depistaţi în neregulă au fost sancţionaţi individual.

Controlul a fost inopinat şi toţi cei depistaţi că nu respectă regulile de circulaţie sau nu folosesc echipamentul aflat în dotare aşa cum prevăd standardele au fost sancţionaţi. Aceste verificări se fac frecvent de Ministerul Sănătăţii şi acum a venit rândul judeţului nostru. „Aseară a venit rândul judeţului nostru să fie verificat. Acţiunea a fost secretă, nu am fost anunţaţi de această verificare. Au fost controlate câteva echipaje în trafic şi au fost depistate câteva nereguli, nu se purtau centurile de siguranţă şi echipamentele de protecţie. Sancţiunile au fost aplicate individual pentru cei care au fost depistaţi cu nereguli”, a precizat Marinică Niculescu, director Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

UPU, luată la verificări

Şi Unitatea de Primiri Urgenţe a fost verificată de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Vasile Stănculete este optimist şi nu crede că au fost depistate nereguli. „Din punctul nostru de vedere nu aveau ce nereguli să găsească. Singurele nereguli sunt problemele în urgenţele majore, unde sunt neconcordanţe, în rest noi avem cam tot ce ne trebuie”, spune Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean.  Ambulanțierii au primit amenzi individual în funcție de deficiențele găsite. Principalele neconcordanțe depistate au fost nepurtarea centurii de siguranță și lipsa echipamentului. În urma controlului au fost aplicate 2 amenzi în valoare de 3 mii de lei.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: