Mischie, sfaturi PSD. Ce pesedişti n-au ce căuta în Parlament

Nicolae Mischie spune că nu vrea să revină pe scena politică, însă ţine aproape de fostul său partid. Mischie l-a vizitat miercuri pe Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean pentru a-i ura succes în noua funcţie. Nicolae Mischie a vorbit şi despre social-democraţii interesaţi să ocupe primele locuri pe listele PSD la parlamentare. Acesta susţine că Mihai Weber, Mihnea Costoiu, Andrei Maioreanu, Alin Văcaru sau Claudiu Teodorescu nu au ce căuta în Parlamentul României.

Rep.: Din nou la Consiliul Judeţean. Aţi avut vreo problemă?

N.M.: Nu, am venit în vizită la domnul preşedinte Cosmin Popescu. Am fost să-l salut şi să-i urez succes în noua activitate. Am o mare încredere în persoana domnului preşedinte, ca om de bază al judeţului. L-am stimat şi când a lucrat în minerit. Îl stimez şi mai mult acum pentru faptul că s-a angajat în această activitate. Eu nu pot să-i doresc decât mult succes şi sunt convins că dacă va acţiona aşa cum îi dictează propria gândire, judeţul Gorj va avea un preşedinte şi un conducător corect.

Rep.: Cum vedeţi faptul că domnul Călinoiu a rămas consilier personal al domnului Cosmin Popescu?

N.M.: E o perioadă de tranziţie. Poate e bine pentru că Ion Călinoiu este un om cu experienţă şi poate să împărtăşească din activitatea lui. Pentru această perioadă de început, poate este chiar excelent. Un conducător nu acţionează decât aşa cum îi dictează propria conştiinţă şi cum consideră dumnealui că trebuie să rezolve problemele cu care se confruntă. Din acest punct de vedere eu am mare încredere şi o convingere desăvârşită că domnul preşedinte Cosmin Popescu este omul potrivit la momentul potrivit. Restul speculaţiilor nu sunt decât cancan.

Rep.: Aţi trecut şi pe la PSD?

N.M.: Da. Chiar şi acum, am trecut pe la toţi. Am vorbit cu preşedintele, cu domnul primar Cârciumaru, cu viceprimarii, îmi sunt dragi, sunt ai mei, sunt produsul meu şi mă bucur când îi văd. Oricât ar încerca unii s-o distrugă, organizaţia PSD Gorj a fost şi este puternică şi poate face faţă oricăror atacuri politice. PSD este o organizaţie serioasă.

Rep.: Vă gândiţi să reveniţi în politică?

N.M.: Ce să fac eu în politică când sunt atâţia tineri care aspiră să prindă poziţii din ce în ce mai avantajoase. Eu sunt pensionar. Pot să dau un sfat, dacă mi se cere. Pot să particip la orice activitate dacă mi se cere.

Rep.: Pe cine vedeţi în Parlament dintre pesediştii care şi-au anunţat intenţia de a candida?

N.M.: În Parlament trebuie să ajungă cei care vor să facă treabă. Dacă spre Parlament se îndreaptă cei care nu au nicio chemare, doar din dorinţa de a avea un loc călduţ, atunci n-au ce căuta. Parlamentul este locul unde omul ales trebuie să-şi dispute întâietatea cu ceilalţi şi unde trebuie să dovedească că este consacrat trup şi suflet comunităţii pe care o reprezintă. Dacă nu este nutrit de asemenea sentimente, nu are ce căuta acolo. În Parlament avem nevoie de oameni pricepuţi, serioşi care să acţioneze cu tragere de inimă în folosul comunităţii. Dacă nu se duce să se lupte pentru comunitate, nu are ce căuta acolo. Parlamentul nu mai este o adunare de babe, aşa cum se spunea înainte

Rep.: Mai multe persoane ar fi interesate să ocupe funcţii de parlamentari. Pe care dintre ei îi vedeţi pe liste?

N.M.: Din cei pe care i-aţi amintit (n.r-Weber, Maioreanu, Văcaru, Teodorescu, Costoiu), pe niciunul nu-l văd bun pentru Parlament. Îl văd însă capabil pentru funcţia de senator pe Ion Călinoiu. Călinoiu are o experienţă pe care poate să o fructifice prin intermediul Parlamentului şi poate să aducă un spor de consideraţie pentru judeţ. Călinoiu are în spate nişte ani de activitate în Consiliul Judeţean, are o experienţă pozitivă.

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: