Misiune inedită! A chemat jandarmii să-i scoată şarpele din casă

Mai mulți jandarmi și pompieri au avut marți o misiune extrem de dificilă, după ce un localnic din Urechești, comuna Drăguţeşti, a sunat la 112 și a anunțat că are un șarpe în casă. Bărbatul s-a speriat, deși singur a mărturisit că mai prinsese trei șerpi în zilele anterioare tot în locuința sa. Ca să dea de urma reptilei, echipele de intervenție s-au folosit de sape, bastoane, găleți cu apă și chiar foc sau un ciocan, dar șarpele tot nu a fost găsit.

Edvin Constantin Turturea a moștenit casa după decesul bunicii sale, dându-i voie unui prieten de-al său să stea acolo din când în când pentru a avea un adăpost deasupra capului. În locuință e o mizerie de nedescris, zidurile sunt crăpate, iar prin găurile de la fundație se poate strecura ușor orice șarpe, astfel că declarațiile lui Turturea cu privire la existența șarpelui în locuință sunt cât se poate de credibile. Asta mai ales că în casă sunt și șoareci, șerpii având astfel masa asigurată. „Acum câteva zile am prins eu trei, erau tot pe aici pe hol. Erau însă mai mici, pentru că cel de azi avea vreo 50 centimetri și vreo 4-5 centimetri în grosime. L-am văzut când a intrat printr-o crăpătură din zid. De pe hol a fugit pe acolo și cred că a ieșit afară, că prin zid nu avea pe unde să rămână, dar eu nu l-am mai văzut. Acum mi-e teamă că poate se întoarce și dacă mai e și femelă și face pui, mai îmi trebuie un crocodil și o girafă și fac parc zoo”, a povestit bărbatul.

„Ori eu, ori el!”

Jandarmii au fost primii care au preluat apelul lui Turturea, ei începând operațiunea de căutare a șarpelui cu o sapă. Au tăiat buruienile de pe lângă casă, au îndepărtate niște lemne aflate pe acolo, iar apoi au dat foc unei cârpe cu care au afumat temelia casei. Șarpele tot nu a apărut și atunci au aruncat o găleată de apă. Operațiunea a continuat cu bastonul din dotare, acesta fiind folosit pentru a lovi pietrele din temelia casei. Reptila nu s-a mai văzut însă, iar la fața locului au ajuns pompierii, care au folosit și ei un ciocan. Au spart o cărămidă și au înfundat gaura din zid, asigurându-l astfel pe proprietar că șarpele nu mai are pe unde să intre, mai ales dacă face și el un efort și cumpără un sac de ciment cu care să întărească și zidul și fundația casei. Pe lângă temelia casei, pompierii au descoperit mai multe găuri în pământ, fiind siguri că șarpele se află în una din acestea.

„O să stau cu sapa până la 13.00 când plec de acasă că poate apare și îl prind. Ori eu, ori el. Oricum, dacă nu l-au prins dânșii că sunt profesioniști, eu, un amator, ce să fac mai mult?”, spunea Turturea după ce pompierii și jandarmii au anunțat că și-au încheiat misiunea. Când se îndreptau spre mașini pentru a pleca spre Târgu Jiu, echipele de intervenție au observat însă o altă „ciudățenie”. Pe casa în care căutaseră șarpele se afla un covor despre care nici măcar proprietarul nu știa cum a ajuns acolo. „Dacă aș ști cum a ajuns acolo, v-aș spune, dar eu nici măcar nu l-am văzut până acum. Eu pe aici vin, dau mâncare la câini, la porumbei, mai mă uit prin casă, dar pe acoperiș nu am treabă”, a spus bărbatul, covorul rămânând nemișcat pe acoperiș, ca și cum ar fi fost pus acolo la uscat.

Galerie foto


Vizualizări: 12,429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: