Mitrescu: Cel mai mic salariu din CE Oltenia este 1.700 lei

Liderul sindical Constantin Mitrescu susține că după majorările de salariu aplicate de la 1 septembrie, cel mai mic salariu din Complexul Energetic Oltenia va fi de 1.700 de lei. Compania a anunțat că de măriri vor beneficia 835 de salariați care erau sub clasa 10 de salarizare.

Vicepreședintele FNME spune că, înainte de măriri, clasa minimă de salarizare în CE Oltenia era 6B, care corespundea salariului minim pe economie. „Erau două sute de salariați cu minimum pe economie. Acum, cel mai mic salariu va fi 1700 de lei”, a spus Mitrescu la Radio Infinit.

Liderul sindical spune că acum urmează rezolvarea altei probleme, și anume eliminarea discrepanțelor salariale dintre oamenii care prestează aceeași muncă și sunt încadrați pe posturi similare. „Trebuie să rezolvăm și discrepanțele pe locuri de muncă și asta se va rezolva cu ajutorul grilei de salarizare”, a spus Mitrescu. Acesta susține că 2017 a fost primul an de la înființarea CE Oltenia când salariații au primit ceva. „În martie au crescut facilitățile, primele, de la 700 la o mie de lei, au crescut bonurile de masă, urmează și salariile”, susține liderul sindical.

Mitrescu a comentat și declarațiile făcute zilele trecute de Victor Ponta. „Ex-premierul Ponta vorbește acum de sistemul energetic pe care el l-a transformat într-o șandrama. Oamenii ăștia au distrus tot și acum își permit să vorbească, de parcă lumea a uitat. Societatea a fost la limita insolvenței din cauza lor, s-a redresat acum”, susține Mitrescu.

Vizualizări: 3,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: