Mitrescu: Ciurel cu habarnistul de Ponta și ospătarul Niță ne-au dus pe zero

Liderii sindicali din Federația Națională Mine Energie sunt furioși de câte ori fostul manager al CE Oltenia, Laurențiu Ciurel, dă lecții pe blog despre cum ar trebui condusă compania. Ciurel a scris în cea mai recentă postare despre cum pot fi reduse prețurile pe piața de energie cu 30%, dar și despre faptul că trei grupuri energetice ar putea fi închise la 1 ianuarie ori că este livrat cărbune cu 30% pământ. Constantin Mitrescu i-a dat o replică la Radio Infinit.

Reporter: Domnul Ciurel susține că prețurile la energie pot fi reduse cu 30%. Cum comentați?

Constantin Mitrescu: Cum a redus el costul la energie? Nu a făcut nicio investiție, grupurile erau nereparate. Ce a făcut el trei ani și jumătate pe investiții? Că nu a făcut nimic. Spuneau oamenii pe la televizor, că erau nevoiți să cumpere șuruburi de la ruși, că nu aveau un leu pentru reparații.

Rep.: Domnul Ciurel zice că vrea să arate mizeriile din energie, că trei grupuri ar putea fi închise la 1 ianuarie...

C.M.: Ce mizerii? Cum a redus el costurile? A scăzut cu 30% salariile, veniturile salariaților și le-a crescut pe ale lui cu 200%, 300%, că știu că pe guvernarea Boc directorii au avut limitate salariile. Apoi au venit ei și le-au crescut. A crescut și la echipa lui, falsificând indicatorii de performanță, la unii angajați le-a făcut contracte cu clauze preferențiale, știți povestea. Și la ceilalți a tăiat, nu a băgat nimic în producție și tot a ieșit pe pierdere. Ce poate să ne mai spună el acuma? El a arătat ce știe.

Rep.: Spune că din nou a început să se livreze pământ la termocentrale, că e 30% pământ în lignitul care este livrat.

C.M.: 30%? Hai, veniți să vedeți. Știe ce înseamnă 30%? Ar însemna ca din 30 de tone, să fie zece de pământ. E o minciună gogonată. E același cărbune ca și atunci. Nu s-a întâmplat să pice vreun grup, merg la capacitate. E bine că e prețul așa, mie îmi place. Vreau să spun că miniștrii ăștia, despre care el spune că sunt catastrofe, de la ministru până la director de companie... Cine era înainte, habarnistul de Ponta și cu ospătarul de Niță și cu el ce făcuseră. Ne băgaseră de stăteam pe zero câte trei săptămâni cu toate termocentralele. Ăștia știu să țină sistemul în picioare, să depindă de cărbune, să aibă prețuri adevărate. Ăsta e adevăratul preț al energiei, nu cum vindea el cu cinci lei, de nu aveam bani de salarii. Acum se vede adevărata valoare a energiei. Nu poți să critici acum când merge treaba.

Vizualizări: 1,456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: