Mitrescu, despre acţiunile în instanţă ale lui Creţan: Probabil nu-i dă Boza vreo ciorbă!

Constantin Mitrescu, lider al Federației Naționale Mine Energie, sare la gâtul sindicalistului Constantin Crețan, după ce acesta din urmă a depus două acțiuni în instanță prin care cere anumite drepturi pentru salariații CE Oltenia. Unul dintre procese este pentru economia la fondul de salarii pe anul 2016. Mitrescu crede că scopul acestor acțiuni este cu totul altul. „Probabil nu-i dă Boza vreo ciorbă, e mai zgârcit ca Ciurel, care-i mai dădea câte o fasole”, spune Mitrescu.

 Reporter: Sindicalistul Constantin Crețan a dat în judecată CE Oltenia pentru economia la fondul de salarii pe anul 2016. Cum priviți acest demers?

Constantin Mitrescu: Este un idiot, spune numai prostii. Motivele pentru care face asemenea declarații sunt că nu mai are membri de sindicat, avea vreo 70 și au plecat vreo 55 cu ordonanța și nu mai are de unde să mai ghiftuiască bani de-o ciorbă, pe un meniu. În 2017 pentru 2016, anul la care face referire idiotul de Crețan, cu toții am stat cu sufletul la gură, în decembrie, când așteptam să se rectifice bugetul pentru că fondul de salarii urma să fie depășit datorită faptului că nu s-a rectificat. Toți stăteam cu sufletul la gură să rectifice fondul de salarii că nu ajungea, pur și simplu nu exista economie. Cred că nu știe ce înseamnă economia unui fond de salariu. Economia este atunci când dai salariile la oameni și îți mai rămâne ceva. Anul trecut, în decembrie, Directoratul și Consiliul de Supraveghere și-au asumat depășirea fondului de salarii ca să dea lichidarea lunii decembrie. Ce cere el?

 Rep.: Susțineți procesele pe care le-a depus în instanță?

C.M.: Cum pot să cer economia pe 2016 la fondul de salarii când în 2016 fondul de salarii a fost depășit?! Probabil nu-i dă Boza vreo ciorbă, e mai zgârcit ca Ciurel, care-i mai dădea câte o fasole. Îi mai dădea câte o sponsorizare la Federația Muncii…

 Rep.: Cum se face că de la venirea lui Laurențiu Ciobotărică, a domnului Boza, nu ați mai înaintat nicio acțiune în instanță?

C.M.: Nu fac nicio acțiune. De când a venit Ciobotărică, este prima dată când se pune ceva la salariile oamenilor. Acum ne-au crescut și primele. Înainte, Ciurel le redusese la două de 700 de lei și una de 500 de lei. Anul acesta sunt trei de 1.000 de lei și una de 500 lei. Ciurel n-a tăiat salariile de bază, decât la TESA, nivelele. La muncitori a umblat la veniturile date din facilități, cotă de cărbune, de energie, prime jubiliare, de vacanță... Astea le-a diminuat, de a ajuns ca un salariat să piardă 600 de lei pe lună.

 Rep.: De ce vă deranjează atât de mult acțiunile lui Crețan?

C.M.: Pentru că manipulează ordinar. Dacă ar face ceva pentru salariați... eu îl cunosc. Nu are ce să câștige. Ce cere nu există. Dacă ar fi fost un leu economie și ar fi cerut-o, eram lângă el.

Vizualizări: 1,903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: