Mocioi (PP-DD): Un candidat puternic îşi alege un adversar pe măsură

Niculina Mocioi, candidatul PP-DD pe colegiul 5 Rovinari la Camera Deputaţilor, a explicat ieri cum a ajuns Dan Diaconescu să candideze la Târgu Jiu, pe acelaşi colegiu cu Victor Ponta. Nicoleta Mocioi este consilier judeţean, de profesie jurist, a activat mulţi ani ca jurnalist şi este principalul acţionar al ziarului Pandurul.

Reporter: Aţi participat la şedinţa din noaptea de luni spre marţi, de la Bucureşti, unde Dan Diaconescu a hotărât să candideze la Gorj. Cum s-a ajuns la această decizie?

Nicoleta Mocioi: A fost o şedinţă de peste zece ore, în care au fost analizate candidaturile din mai multe judeţe. Gorjul este cel mai câştigat prin faptul că a reuşit să îl aducă pe Dan Diaconescu la Târgu Jiu. Un candidat puternic îşi alege un adversar pe măsură. Din păcate, s-a văzut că liderii altor partide au preferat să meargă în colegii sigure, aranjate cu adversarii politici.

Reporter: Ce ar însemna pentru Dan Diaconescu să piardă alegerile la Gorj?

N.M.: Nu cred că va pierde. Dar cel mai important lucru este ca electoratul să aibă de unde alege. Se ştie că Victor Ponta şi-a aranjat ploile şi acum patru ani, sunt de notorietate declaraţiile publice ale Elenei Udrea, care a povestit cum PD-L şi-a schimbat în ultimul moment candidatul, pentru a-i uşura lui Ponta drumul spre parlament. Presa locală a speculat că şi acum ARD nu a ales chiar cel mai puternic candidat în lupta cu Ponta, existând din nou suspiciunea de blat. Ori prin candidatura lui Dan Diaconescu la Gorj, Partidul Poporului îşi propune să lupte inclusiv împotriva blaturilor din politică.

Rep.: Ce alte motive l-au adus pe Dan Diaconescu în Gorj?

N.M.: Gorjul, în ciuda resurselor naturale de care dispune, este un judeţ cu multe probleme. Şi viitorul nu sună chiar bine, dacă avem în vedere intenţia guvernului Ponta de a privatiza Complexul Energetic Oltenia. PP-DD este împotriva privatizării companiilor strategice şi acesta va fi un punct important în programul nostru electoral.

Rep.: Candidaţi pe Colegiul 5 Rovinari, avându-i ca adversari pe Vasile Popeangă (USL) şi Nicolae Burchel (ARD). Cum vedeţi această competiţie?

N.M.: Am convingerea că va fi o luptă dreaptă. Pe domnul Popeangă îl cunosc din vremea în care eram jurnalist, pe domnul Burchel l-am cunoscut recent. Mai sunt şi alţi candidaţi, lupta este deschisă oricărui rezultat.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: