Monede chinezeşti vechi de 3000 de ani, expuse la Muzeul Judeţean

Muzeul Judeţean Gorj va fi timp de o lună gazda unei expoziţii inedite. În data de 12 octombrie, la ora 14.00, va avea loc vernisajul expoziţiei „Monede chinezeşti - O istorie de 3000 de ani. Frumuseţile Chinei”. Oficiali ai Republicii Populare Chineze la Bucureşti vor veni la Târgu Jiu cu acest prilej.

„Acest ansamblu expoziţional se vrea o evocare a schimbărilor istorice, economice, sociale şi culturale ce au avut loc în China de-a lungul timpului”, au transmis reprezentanţii Muzeului Judeţean Gorj.

Câteva sute de replici ale unor monede antice, dinainte de dinastia Qing, de la sfârşitul dinastiei şi din perioada modernă, vor fi expuse la Muzeul Judeţean. „Frumuseţile Chinei” este o expoziţie ce cuprinde 60 de fotografii cu peisaje, obiceiuri, oraşe şi instantanee ale vieţii cotidiene din China. Nu vor lipsi nici imagini cu simbolurile Chinei: Marele Zid, Armata de Teracotă, ursul panda, ceaiul verde. Expoziţia va fi deschisă până în data de 12 noiembrie. Până acum a mai fost expusă în oraşe precum: Sibiu, Cluj Napoca, Piteşti sau Bucureşti. 

Vizualizări: 838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: