Morega: Am avut solicitări de la centru, dar nu voi candida

Fostul deputat Dan Ilie Morega a confirmat faptul că a avut solicitări de la centru pentru a candida la alegerile parlamentare, după ce în presă au apărut speculaţii că ar fi susţinut pentru un nou mandat de către liderii PMP şi ALDE. Morega spune, însă, că nu va mai candida din cauză că pe liste se află şi persoane care n-ar trebui. Ba mai mult, avertizează candidaţii mai puţin meritoşi de faptul că-i va monitoriza foarte atent în timpul campaniei.

Rep.: Este adevărat că aţi avut solicitări de la nivel central pentru a candida din partea PMP şi ALDE?
D.I.M.: Am avut solicitări de la nivel central din partea a două partide, însă pot să spun categoric că nu voi candida. Nu mai vreau să candidez pentru că mi-am dat seama, când am fost în Parlament, de calitatea majorităţii parlamentarilor. Cei mai mulţi sunt interesaţi să voteze ce spun alţii din afară, decât legile de interes comun. Ca preşedinte al Institutului de Analize Publice şi Politice îi voi monitoriza pe cei care vor fi pe listele de Gorj şi care nu ar trebui să fie, pentru un Parlament eficient. În timpul campaniei, voi face serioase analize privind modul în care se angajează faţă de gorjeni.

Rep.: Cum vedeţi listele PMP şi ALDE?
D.I.M.: Lista PMP este destul de slabă, o listă cu care e posibil să nu câştige nici măcar un deputat. ALDE, dat fiind faptul că n-are organizaţii şi are foarte puţini consilieri, este cam în aceeaşi situaţie cu PMP, riscă să nu prindă un deputat. În condiţiile în care găsesc „împingători” pentru locurile II şi III, pe liste, oamenii de valoare pot să câştige fiecare câte un deputat şi chiar să se bată pentru Senat. Trebuie oameni de valoare pe liste, care să convingă electoratul, iar electoratul este reprezentat de primari. Asta nu înseamnă că PSD, în condiţiile în care va lua un senator şi doi deputaţi, are oameni de valoare. Mă refer la Ion Călinoiu, care va candida la Senat.

Rep.: Domnul Călinoiu a fost preşedintele Consiliului Judeţean. De ce-l consideraţi un om fără valoare?
D.I.M.: Ion Călinoiu este un om care n-are nicio valoare, un om care a distrus judeţul Gorj în 26 de ani, dar care are structuri foarte bune ale primarilor şi care vor face mare greşeală să voteze acest individ. Să nu ne aşteptăm de la el că va scoate legi benefice Gorjului, în condiţiile în care el alături de Ciurel şi de Ponta a condus la căderea judeţului, a distrus CEO.

Rep.: Cum vedeţi scandalul din PSD iscat pe motivul candidaturii lui Ion Iordache?
D.I.M.: Aici, categoric, e mâna lui Călinoiu, care încă o dată dă dovadă de lipsă totală de caracter faţă de partidul care l-a ţinut în funcţie până acum. După ce a dat un tun şi i-a dat 46 de milioane de euro la Ydail şi Romstrade, firmele lui Iordache de la Turceni, acum vrea să-l ia şi cu el în Parlament. Călinoiu duce o luptă împotriva propriului partid. Ar trebui ca electoratul PSD şi primarii PSD să-l arunce la lada de gunoi a partidului.

Vizualizări: 922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: