Morega: Dian se dă consilier! Dian: Voi veni la CEO cu delegaţie!

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, îl acuză pe Dian Popescu de uzurpare de calităţi oficiale. Morega susţine că s-a interesat la Bucureşti şi a aflat că Dian Popescu nu ar fi fost numit consilier al ministrului Energiei.

„M-am interesat la mai mulţi factori de decizie de la Bucureşti şi am aflat că nu există un ordin de numire a lui Dian Popescu în funcţia de consilier al Ministrului Energiei. Dacă eu nu am dreptate, îmi cer scuze public faţă de el, dar în acelaşi el să arate public ordinul de numire în funcţia de consilier al ministrului Energiei. Dian Popescu se dă consilier al ministrului Energiei ca să pună presiune pe CEO, să-şi rezolve anumite probleme cu oameni de ai lui, să-şi facă o gaşcă cu oamenii dinainte, vorba ţiganului: «Să mănâncă şi el cât de mult poate», adică să jecmănească CEO. De ce nu s-a dus consilier la Ministerul Economiei?! De ce nu s-a dus consilier la Ministerul IMM?! Ce are el cu energia, baba şi cu Prefectura?! Dian Popescu spune că deţine această funcţie, dar n-are niciun document care să arate că este consilier al ministrului Energiei. Evident, încalcă legea şi va trebui să răspundă”, a precizat Morega.

„Îi voi da flit lui Morega”

La rândul său, Dian Popescu susţine răspicat că veni la CEO în interes de serviciu, cu delegaţie din partea ministrului. „Sunt consilier al ministrului Energiei, iar Morega să-şi facă singur dosar penal pentru multe lucruri pe care le-a furat din judeţul Gorj şi le-a trecut în patrimoniul personal. Dacă tot insistă cu prostii de genul acesta, îi voi înşira clădirile şi spaţiile pe care le-a furat de la companiile de stat pe care le-a condus. În plus, nu trebuie să-i dau eu dau explicaţii lui Morega unde lucrez. Îl las să facă valuri, iar apoi îi voi da flit. Îi voi arăta delegaţia de serviciu cu care voi veni la CEO, săptămâna viitoare”, a declarat Dian Popescu.  

REŢINERE

Doru Vişan, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, este foarte reţinut când vine vorba de numirea lui Dian Popescu pe un post de consilier. „Întrebarea nu o puneţi cui trebuie. Eu sunt secretar de stat, îmi cunosc consilierii mei, dar pe ai ministrului nu am de unde să-i cunosc eu. Nu pot să răspund la această întrebare, este dreptul ministrului şi dânsul ştie foarte bine care-i sunt consilierii. Îl cunosc pe domnul Dian Popescu, dar nu vă pot spune dacă este sau nu consilier al ministrului”, a spus Doru Vişan, la un post local de radio.

Vizualizări: 1,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: