Morega: Poliţiştii mi-au luat permisul la ordin. Probabil voiau să fie trafic de influenţă

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, spune că a fost victima unei înscenări, după ce a rămas fără permisul de conducere. Morega susţine cu tărie că poliţiştii nu pot să dovedească că a încălcat legea rutieră, drept care se va adresa instanţei de judecată, dar şi noului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. Deşi nu vrea să spună cine i-a întins cursa, vicele Morega s-a rezumat a spune că mai multe instituţii ar fi implicate în această presupusă înscenare. La Motru e arhicunoscut scandalul politic dintre PSD şi PNL.

Reporter: Aţi rămas fără permis pentru că aţi ocolit relantoarele de viteză. Cum comentaţi cele întâmplate? 

Cosmin Morega: Rămâne de văzut cine a ordonat acest lucru şi cum s-a întâmplat acest lucru. Mi-au luat permisul pentru o faptă pe care nu am făcut-o. Este distanţă de aproape un kilometru de unde spun dumnealor că eu am făcut fapta şi unde m-au oprit dumnealor, în condiţiile în care acea maşină de poliţie se afla în sensul de mers exact ca al meu şi la o distanţă de 300-400 metri de mine. Nici în oglindă nu aveau cum să vadă, fiind la orele 18-18.30, când se întunecase. Spun în procesul verbal că am circulat pe drumul dinspre Tricotaje spre primărie, fapt ce nu este adevărat. Eu am ieşit din parcarea Lidl, unde am fost cu fiul meu. Și dacă au văzut în oglindă, au văzut când am ieşit de la Lidl. Dar nu este o problemă, se va demonstra şi cine le-a ordonat să facă acest lucru.

Rep.: Cine le-a ordonat să vă ia permisul?

C.M.: Nu vreau să spun mai multe, doar că am fost oprit în zona BCR ITL, iar fapta spun că s-a petrecut în zona Lidl, la aproximativ 800 metri-un kilometru. Maşina de poliţie era în faţa mea, nicidecum în spate sau îndreptată spre acea zonă ca să poată să vadă acest lucru. Bineînţeles că mă voi adresa instanţei, nu există niciun martor. Mai mult, la faţa locului, acest poliţai nu a făcut niciun semn să opresc. Am oprit de bună voie. Este dureros că au ajuns să se implice anumite instituţii pentru a rezolva anumite probleme. Mai este dureros şi faptul că aveam copilul de 7 ani cu mine, care a plâns întruna şi s-a speriat, mă întreba dacă ne arestează, ne ia maşina. Probabil considerau că voi face circ, voi suna, să mi se însceneze pentru trafic de influenţă. Nu! Am stat paşnic.

Rep.: Aţi semnat procesul verbal?

C.M.: Am semnat cu obiecţiuni pe care le voi aduce în instanţă. De la bun început am ştiut că este un lucru făcut. Aşa s-a ajuns la Motru. Mă voi adresa şi instanţei şi, probabil, voi ajunge şi în audienţă la comandantul de la judeţ, probabil şi la Minister. (...) Dureros este faptul că organele de poliţie nu au avut nici documentele necesare, proces verbal, dovadă, de aici denotă faptul că au fost anunţaţi să facă acest lucru. Am şi poze, pot să dovedesc, cum au luat taxiul, au venit cu documentele, am stat peste 30 de minute acolo. Copilul meu a avut de suferit pe treaba aceasta. S-a speriat. Mai mult, mi s-au dat târcoale de către acea maşină de poliţie de 4-5 ore în zona casei, înainte. Nu m-au observat, eram cu copilul pe banca alăturată. 

Vizualizări: 6,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: