Morega: Va fi o economie pe care o înregistrează CEO de 12 milioane

Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice, a reacționat în scandalul legat de licitația pe care CE Oltenia o organizează pentru asigurarea benzilor transportoare de cauciuc. Morega a susținut la Radio Infinit că managerul CEO a avut dreptate să scoată clauza legată de mediu, dar că a greșit atunci când a spus că nu-i pasă de locurile de muncă de la Artego.

Rep.: Cum vedeți tot acest scandal legat de licitația CEO pentru benzi de cauciuc?

D.I.M.: Eu cred că este un conflict artificial, pentru că nu a fost exclus Artego de la licitația privind cumpărarea benzii de cauciuc pe o perioadă de doi ani la o valoare de 20 de milioane de euro. Faptul că până acum era scris în caietul de sarcini că trebuie să se recupereze deșeurile de benzi de cauciuc a avantajat categoric Artego. Sigur că eu ca om apreciez în mod deosebit și țin la Artego, la numărul de salariați pe care îi are, pentru că întotdeauna am luptat pentru forța de muncă din Gorj și pentru agenții economici din Gorj, care să primească o serie întreagă de lucrări, în special din minerit. Dar, în urma verificărilor pe care le-am făcut, a investigaţiilor, s-a constatat că în condițiile în care au întocmit caietul de sarcini și va avea loc licitația, conform caietului de sarcini stabilit, va fi o economie pe care o înregistrează CEO de 12 milioane. În condițiile de piață, nu poți să pui un criteriu anume pentru o anumită firmă. Cred că până la urmă Artego poate să câștige, dar prețul va fi altul ca până acum.

Rep.: Nu credeți că se vrea scoaterea Artego de pe piață?

D.I.M.: Până acum era o înțelegere, ca să fim foarte clari, între foștii conducători ai CEO și Artego. Din înțelegerea asta, băieții se mai înfruptau și unii, și alții, iar salariații de la Artego au un nivel minim de salarizare și epatează și mai iasă în față marele conducător de la Artego. Eu am stat de vorbă cu oameni care au fost angajați, economiști, ingineri cu salariul minim. În condițiile în care vine cu un raport preț-calitate mai bun decât alte companii care participă, în mod categoric câștigător va fi Artego. Dar nu se poate ca să stabilești pentru o anumită societate, pentru că te obligă concurența de piață.

Rep.: Am observat că pe domnul Boza nu-l interesează ce se întâmplă cu salariații Artego.

D.I.M.: Cred că a fost un răspuns nefericit al lui Boza, trebuie să îl intereseze și Artego, pentru că Artego a fost creat pentru a realiza aceste benzi transportoare pentru minerit și nu putem să ne jucăm cu o companie care a fost înființată pentru minerit și să luăm așa cum spunea el de la Continental și de la alte firme străine și să neglijăm producătorul nostru local. Putem să rezolvăm o serie întreagă de probleme în mod operativ.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: