Mormantul lui Iisus, deschis după două secole

Oamenii de stiinta au ridicat placa de marmura de pe locul considerat de crestini a fi mormantul lui Iisus din Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim. Deschiderea “patului funerar va oferi cercetatorilor o ocazie fara precedent de a studia suprafata originala a ceea ce este considerat drept locul cel mai sacru al crestinismului”, informeaza revista National Geographic.

Este prima dată când această piatră funerară este ridicată, cel puțin din anul 1810, în timpul precedentelor lucrări de restaurare întreprinse în urma unui incendiu, a declarat părintele Samuel Aghovan, șeful bisericii armene. "Acest lucru este emoționant pentru că este ceva despre care vorbim de secole", a adăugat preotul.

Proiectul restaurarii Bisericii Sfantului Mormant a inceput in luna mai si este finantat de principalele confesiuni crestine ale bisericii (greci ortodocsi, franciscani si armeni) dar si de contributii publice si private. Potrivit traditiei crestine, corpul lui Iisus a fost depus intr-un pat funerar taiat in stanca, dupa ce a fost crucificat de romani. Pe durata restaurarii, accesul turistilor va fi oprit.

Potrivit tradiției creștine, trupul lui Iisus a fost pus într-un pat funerar sculptat în stâncă în urma răstignirii sale de către romani în anul 30 sau 33. Creștinii cred că Hristos a înviat și că femeile venite să-i ungă trupul la trei zile după înmormântare au spus că au găsit mormântul gol.

Vizualizări: 6,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: