Mornea a obținut condamnarea agresorului său

A ajuns în pușcărie pentru comiterea unei crime pe care nu a comis-o și a sfârșit prin a lua bătaie pe ulița satului pentru presupusa crimă, acum agresorul său fiind condamnat de instanța de judecată. Constantin Mornea este gorjeanul care în 2013 a stat 9 zile în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu a comis-o la Bărbătești, în satul Socu, unde un vecin de-al său a fost găsit mort în stradă. Anchetatorii nu au stabilit nici până azi cine l-a omorât pe acesta, reușind să clarifice doar că Mornea nu are nicio treabă cu faptele respective.

După ce a ieșit din închisoare, Mornea a fost însă luat la bătaie de un individ care i-ar fi reproșat că e criminal… Și așa a ajuns Nicolae Tuțudan să fie el condamnat pentru agresiunea împotriva lui Mornea. „Condamnă pe inculpatul Ţuţudan Nicolaie la pedeapsa amenzii de 3 150 lei (210 zile-amendă*15 lei zi-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii lovire şi alte violenţe. Atrage atenţia inculpatului că neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage înlocuirea zilelor amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare”, a decis Judecătoria Târgu Cărbunești.

Vrea să doneze banii de la instanţă

Mornea a cerut și despăgubiri pentru bătaia primită, promițând că va dona banii. El a solicitat 3000 de lei daune morale, dar instanța i-a aprobat mai puțin de jumătate din sumă. „Obligă inculpatul Ţuţudan Nicolaie la plata către partea civilă a sumei de 1200 de lei cu titlu de daune morale”, a decis instanța, verdictul nefiind unul definitiv. „E vorba de un individ de prin Aninoasa care m-a întâlnit pe mine și pe soția mea după ce ieșisem din arestul preventiv. Culmea e că m-am întâlnit cu el și cu altcineva tot în locul unde a fost găsit și mortul pentru care am făcut eu pușcărie pe nedrept. Individul ăsta m-a luat la bătaie pe motiv că sunt criminal. Celălalt a dat și în nevastă-mea, dar nu atât de grav ca în mine. Eu le încasam și când a venit Poliția la fața locului, că de abia l-au potolit agenții. Nu i-am făcut nimic. Doar era supărat că știa că eu sunt criminal. Am suportat-o și pe asta că nu am ce să fac, trebuie să îmi duc crucea până la capăt. I-am cerut 3000 de lei daune, dar nu vreau banii pentru mine. I-am spus și lui când l-am întâlnit ca dacă mi-i dă instanța îi dau la prima femeie cu copil în brațe pe care o văd sau la primul bătrân nevoiaș ce îmi iese în cale, că nu pentru bani mă judec eu cu el”, afirma Mornea în timpul procesului, sentința pronunțată acum nefiind definitivă.

Vizualizări: 1,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: