Mort după o ciocnire între două locomotive

Grav accident feroviar produs marți după-amiază în gara industrială de la Bârsești, acolo unde două locomotive s-au izbit frontal. Mecanicul uneia dintre ele a murit pe loc, după ce a fost prins între fiarele contorsionate. Echipe de salvatori au mers la locul accidentului dar pentru bărbatul de 49 de ani nu au mai putut face nimic. El se afla în locomotiva ce urma să tracteze o alta care era în fruntea unei garnituri formate din 20 de vagoane, toate încărcate cu ciment. Manevra de tractare a celor două locomotive a eșuat, impactul dintre ele ducând la lovirea celei din fruntea vagoanelor. Aceasta a fost prinsă la mijloc, între locomotiva ce venea pe calea ferată și vagoanele din spatele ei.

Mecanicul din ea a apucat să se salveze, dar cel din locomotiva ce venea pe calea ferată nu a mai avut nicio șansă. „Eu nu am mai văzut așa ceva niciodată și am lucrat toată viața pe calea ferată. E dezastru ce e aici. Eu cred că bietul om a făcut infarct că altă explicație nu am. Nu cred că e vreo manevră greșită sau vreo defecțiune. Nu avea cum. Doar o problemă de-a lui de sănătate cred eu”, a spus unul dintre mecanicii veniți să vadă ce s-a întâmplat cu colegii lor. La locul nenorocirii au venit și echipaje de descarcerare și acordare de prim ajutor, mecanicul rămas în viață fiind transportat la spital. „Echipajul SMURD a acordat primul ajutor pentru un mecanic de locomotivă rănit, a doua persoană fiind găsită decedată. S-au asigurat măsuri PSI pentru a nu se mai produce alte evenimente în jurul celor două locomotive avariate după ce s-au ciocnit frontal”, a menționat Stelian Bălașa din partea ISU Gorj.

O comisie din cadrul CFR Marfă era așteptată la Târgu Jiu pentru a deschide o anchetă și a stabili ce anume s-a întâmplat pe calea ferată de la marginea orașului. Evenimentul este anchetat și de către polițiști, oamenii legii făcând cercetări cu privire la cele întâmplate aici. Acuzațiile sunt de ucidere și vătămare corporală din culpă, în funcție de concluziile anchetei urmând să se stabilească și cine e vinovat de moartea unui mecanic și rănirea celuilalt.

Vizualizări: 1,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: