Mort sub camionul pe care îl repara

Un bărbat de 32 de ani a murit ieri la prânz la Motru, după ce a fost prins sub roţile unui autocamion la care lucra. Rudele cred că moartea lui nu a fost una accidentală, susţinând că cineva ar fi lăsat maşina neasigurată, procurorii spunând, în schimb, că din declaraţiile martorilor nu ar reieşi aşa ceva.

Marian Nişulescu, din comuna Glogova, lucra la repararea sistemului de frânare de la maşina cu care îşi câştigă pâinea, iar la un moment dat aceasta s-a pus în mişcare şi l-a prins pe bărbat sub ea. Cel puţin asta susţine procurorul Constantin Cristescu, şeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cel care a preluat imediat cercetările după ce evenimentul a fost anunţat organelor de cercetare penală. „ E un accident de muncă produs în condiţiile în care victima efectua reparaţii la autocamionul pe care nu l-a asigurat corespunzător. În preajmă mai erau doi muncitori care au observat momentul în care a trecut autocamionul peste el”, spune procurorul motrean.

          Fratele bărbatului decedat, Gheorghe Nişulescu, spune că el a aflat că o altă persoană ar fi lăsat autocamionul pe liber, după ce ar fi deblocat frâna de mână. Acesta a menţionat că le va cere procurorilor să investigheze şi aceste aspecte, Nişulescu apreciind că, dacă maşina nu era asigurată, ar fi pornit din loc, fratele său lucrând la sistemul de frânare mai bine de o oră înainte de producerea accidentului. „S-a suit cineva la volan şi i-a slăbit frâna. Ne-a sunat un coleg şi ne-a spus, pe aici nu ne-a spus nimeni nimic, la toţi le este frică de locul de muncă. Am fost sunaţi să venim repede că vor să muşamalizeze cazul. E atâta lume aici şi nu cred că nu a văzut nimeni nimic”, spune fratele consternat de cele întâmplate.

          De altfel, dintre cei strânşi ieri la faţa locului pentru a vedea ce s-a întâmplat, nimeni nu a putut spune că a văzut sau că a fost prin preajmă când a fost accidentul, toată lumea declarând că nu ştie nimic. Trupul neînsufleţit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei. Bărbatul decedat era căsătorit şi avea o fetiţă minoră. Soţia acestuia a ajuns la spital la urgenţe în momentul în care a primit şocanta veste a morţii bărbatului său.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: