Motivele pentru care Ponta nu va candida în Gorj

Mai mulţi politicieni susţin că au auzit de câteva luni de posibilitatea ca Victor Ponta să nu candideze în Gorj. În ciuda faptului că Ponta a spus în repetate rânduri că va candida pentru un nou mandat pe Colegiul 6 Târgu Jiu, sunt voci care pun la îndoială acest lucru. Neoficial însă, pentru că ştiu că o astfel de posibilitate este greu de crezut de către opinia publică.

Singurul care vorbeşte oficial despre faptul că Ponta nu va mai candida la Târgu Jiu este Dan Diaconescu. Acesta a reluat ieri teoria potrivit căreia Ponta va candida la Iaşi. „Ştie că în Gorj nu va lua mai mult de 35%, a văzut sondajele”, spune Dan Diaconescu, menţionând că va candida împotriva acestuia oriunde în ţară.

Ponta, pe colegiu cu MRU

Surse din USL susţin că Victor Ponta şi Crin Antonescu vor să joace tare la aceste alegeri pe care nu au cum să le piardă. Cei doi şi-ar dori să candideze pe aceleaşi colegii cu Mihai Răzvan Ungureanu şi Vasile Blaga, pentru a-i elimina astfel din parlament pe cei doi lideri ai opoziţiei. De altfel, Antonescu a şi anunţat că îşi doreşte să candideze împotriva lui Blaga, iar despre MRU se ştie că vrea să obţină mandatul de parlamentar în judeţul natal, Iaşi. Astfel că informaţia lansată de Dan Diaconescu acum două zile în Pandurul pare să prindă credibilitate.

Nu vrea să fie pe afiş cu Dian Popescu

Pretextul de care se va folosi Victor Ponta pentru a lăsa baltă organizaţia PSD Gorj, care l-a făcut de două ori parlamentar, va fi acela că nu poate apărea pe acelaşi afiş electoral cu liderul liberal Dian Popescu, trecut prin arestul poliţiei în urma unor acuzaţii de date de mită, fals şi uz de fals. Dian Popescu va candida pe colegiul 1 Senat care cuprinde colegiile 1, 4 şi 6 de deputaţi, adică şi colegiul lui Victor Ponta.

Adversarii politici au lui Ponta vor exploata la maximum o astfel de situaţie, mai ales dacă Emil Moţa, procurorul care a dispus reţinerea lui Dian Popescu, va ajunge procuror general al României cu susţinerea premierului.

Cine vine pe Colegiul 6?

În PSD sunt deja speculaţii cu privire la cine va candida pe Colegiul 6 Târgu Jiu. Unele surse spun că este vorba de primarul Florin Cârciumaru, care odată plecat la Bucureşti ar preda şi ştafeta conducerii partidului către un om fidel lui Ponta. Alţii susţin că Mugurel Surupăceanu îşi negociază în această perioadă funcţia de prefect, pentru a uita de supărarea pe care o are după ce a fost scos de pe lista de candidaţi. În aceste condiţii, actualul prefect Claudiu Teodorescu, mâna dreaptă a lui Ponta în Gorj, ar putea fi candidatul susţinut pe colegiul Târgu Jiu.

Surse din PSD susţin că o candidatură pe colegiul Târgu Jiu îşi doreşte şi primarul din  Leleşti Marian Rotaru, care ar avea informaţii privind retragerea lui Ponta şi tocmai de aceea menţine cald în presă subiectul candidaturii sale.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: