Motivul incredibil pentru care un director a scos informatica din şcoală

Într-o lume a tehnologiei, elevii unei şcoli dintr-o comună gorjeană nu fac informatică. Se întâmplă la şcoala gimnazială de la Capu Dealului din comuna Brăneşti, unde directorul unităţii de învăţământ a decis să-i priveze pe elevi de acest drept pentru simplul motiv că şcoala nu are profesor de informatică. Primarul localităţii îl acuză pe director că a luat această decizie fără să consulte părinţii, lucru negat de cei care conduc unitatea de învăţământ.

Elevii şcolii gimnaziale din Brăneşti nu mai fac ora de informatică opţională. Primarul comunei a aflat din întâmplare acest lucru de la părinţii nemulţumiţi că nu au fost consultaţi de cadrele didactice atunci când s-a scos această materie opţională din programul elevilor. Primarul este şi el nemulţumit la rândul său, pentru că şcoala beneficiază de un laborator de informatică dotat aşa cum trebuie şi nu este folosit. „Am înţeles de la părinţii elevilor că şcolarii nu fac informatică la şcoală, deşi unitatea şcolară are laborator de informatică bine pus la punct, în care s-au investit bani mulţi. Stă închis, pentru că elevii nu vor face informatică în acest an şcolar. Părinţii nici măcar nu au fost întrebaţi dacă sunt de acord cu această decizie a şcolii. Mie unul nu mi se pare normal ca elevii să nu facă oră de informatică, pentru că este o materie importantă şi au mare nevoie să ştie să folosească un calculator”, a declarat Gheorghe Stochiţoiu, primarul comunei Brăneşti.

În laboratorul de informatică se face istorie

Directorul şcolii îl contrazice pe primar şi susţine că părinţii au fost consultaţi, iar în laboratorul de informatică se fac restul orelor. „Noi le-am prezentat părinţilor programa şcolară şi opţionalele, iar dumnealor au ales ce materii opţionale fac micuţii. Părinţii au fost cei care nu au vrut informatica. Noi avem la dosare procesele verbale semnate de aceştia. În plus de asta laboratorul de informatică este folosit. Acolo mai fac ore atunci când vor profesorii de română, de istorie şi alţii”, a declarat Gheorghe Baloşin, directorul unităţii de învăţământ.

Diriginţii le-au prezentat părinţilor mai multe materii pentru opţionale şi aceştia au ales ce le-au sugerat cadrele didactice. „Eu am făcut şedinţă cu părinţii şi le-am prezentat materiile opţionale. Sunt profesoară de limba română şi, pentru că predau la clasa a VIII-a, le-am sugerat să aleagă opţional de limba română şi matematică”, a spus o profesoară.

Nu este profesor de informatică

Directorul unităţii de învăţământ susţine că nu se face în acest an şcolar informatică şi pentru că nu au vrut părinţii, dar şi pentru că şcoala nu are profesor titular. În anii trecuţi la această şcoală s-a făcut ora de informatică opţional. „Nu se poate face opţional la informatică pentru că nu avem profesor titular şi fără cadru didactic nu putem avea această materie. În anii trecuţi s-a făcut acest opţional pentru că aveam profesor”, susţine directorul şcolii, Gheorghe Baloşin.

COMUNICARE

Primarul din comună este nemulţumit şi de faptul că directorul nu comunică cu administraţia locală. „Conducerea şcolii nu prea comunică cu mine. Nu înţeleg de ce. Eu nu sunt chemat la şedinţele de la şcoală, nu ştiu ce se întâmplă. O să am o discuţie directorul de la şcoală”, susţine primarul.

CONTROL

Conducerea Inspectoratului Şcolar va trimite o echipă la Şcoală pentru a vedea care este situaţia şi de ce elevii nu fac oră de informatică opţional.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: