Motivul pentru care locuinţele ANL din Târgu Jiu nu pot fi vândute

Chiriaşii din blocurile construite de Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL) din Târgu Jiu nu pot deveni încă proprietari. Blocurile nu au fost cadastrate de primărie. Administraţia locală a încercat să contracteze o firmă specializată în domeniu, însă aceasta nu a acceptat condiţiile impuse de primărie.

Locatarii din blocurile ANL vor să ştie când va realiza Primăria Târgu Jiu cadastrul imobilelor în care locuiesc în chirie, pentru că unii dintre ei vor să le cumpere. „Doresc să ne spună domnul primar când se va relua procedura de achiziţie servicii de cadastrare pentru blocurile ANL, deoarece procedura demarată în anul 2017 nu a avut finalitate. Conform documentului ataşat, ofertantul nu a acceptat în termen condiţiile impuse de primărie. Domnul primar, într-un răspuns la o sesizare similară, a spus în data de 06.03.2018 că procedura a fost demarată în 2017. Adevărat, dar incomplet acest răspuns, pentru că procedura demarată în 2017 a fost încheiată în 23.06.2017 prin neatribuire. Îl rugăm insistent să reia procedura în 2018 şi să o şi finalizeze, pentru că altfel problema nu se rezolvă”, a scris un târgujian pe pagina domnuleprimar.ro.

Primăria Târgu Jiu anunţă că a reluat licitaţia pentru contractarea unei societăţi care să realizeze cadastrul tuturor imobilelor ANL. „A fost aprobat caietul de sarcini, a fost scos la licitaţie contractul. Urmează ca în perioada următoare să fie finalizată procedura de achiziţie a serviciului de cadastru. Se va începe cu blocul de pe strada Lotrului, pentru că acolo este un număr mai mare de cereri, dar se vor face toate”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

După intabularea în cartea funciară, chiriaşii vor putea cumpăra locuinţele. Numeroase blocuri ANL au fost ridicate în ultimii ani în Târgu Jiu. Şi anul acesta va începe construcţia a două noi astfel de imobile în zona Narciselor, în apropierea celor care sunt în curs de finalizare.

Vizualizări: 809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: