Motru: Tomograf funcţional doar pentru pacienţii din spital

Situaţie mai puţin obişnuită la Spitalul Orăşenesc Motru. De tomograful ajuns de curând în unitatea spitalicească pot beneficia doar pacienţii internaţi în spital sau urgenţele, nu şi ceilalţi cetăţeni care ar putea face această investigaţie cu un bilet de trimitere de la medicul de familie. Asta pentru că tomograful din Motru nu este încă în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.

Situaţia ar putea trena în aceste condiţii până la jumătate anului viitor. „Contractul cu Casa, teoretic, ar trebui să-l semnăm prin ianuarie, practic am ajuns să-l semnăm prin martie-aprilie. La momentul respectiv nu aveam tomograful funcţional, cu toate avizele, când s-a semnat contractul n-a putut fi prins în contractul cadru”, a explicat şeful spitalului din Motru, Alin Efrim.

Prin urmare şi adresabilitatea către acest tip de investigaţie e mai mică. „Facem contracost sau numai pentru pacienţii internaţi. Nu facem cu bilete de tratament de la medicul de familie şi atunci ne mai scade din adresabilitate. Facem pentru spital, pentru urgenţă, în medie trei, patru tomografe pe zi”, mai spune Alin Efrim.

Dacă decide să facă tomograf contracost, pacientul scoate din buzunar maxim 130 de lei, în funcţie de zona investigată. „Depinde de zona în care vor să facă tomograf, la cap este un preţ, la torace alt preţ. Cel mai scump este 130 lei, oricum mergem pe preţurile pe care le plăteşte şi CJAS pentru spitale”, a declarat Alin Efrim, directorul Spitalului Orăşenesc Motru.

Vizualizări: 2,945

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: