Munteanu (Husnicioara): Ne așteptăm să fim externalizați

Situație incertă pentru sutele de salariați care prestează activitate în cadrul carierei mehedințene Husnicioara, din cadrul CE Oltenia. Liderii sindicali zonali se așteaptă ca managerul CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică, să anunțe externalizarea carierei luna aceasta.

Victor Munteanu, președintele executiv al Sindicatului 1 Decembrie Cariera Husnicioara, spune că salariaţii sunt derutați de la aflarea veștii și se tem de pierderea locurilor de muncă. Sindicaliştii spun că directorul carierei și-a luat concediu medical în perioada aceasta de criză. "La zvonurile care sunt acum se pare că asta va fi soarta, externalizarea. Totuși sperăm să nu se întâmple. Așteptăm să vedem ce se întâmplă după 15 februarie. Ora exactă se dă la Târgu Jiu. Că la noi, directorul şi-a luat medical de două săptămâni, Costel Mitroi. Acum fuge de răspundere. Se dă accidentat", a declarat Victor Munteanu.
La cariera Husnicioara mai este un sindicat, Sindicatul Cariera Husnicioara, condus de Ion Pisc Scrădeanu, care reprezintă cea mai mare din salariaţi, circa 500. Organizația sindicală este afiliată la Federația Univers.
Conform unor surse din CE Oltenia, unitatea minieră nu va fi inclusă în niciuna dintre exploatări miniere sau sucursalele miniere ce vor fi înființate după finalizarea procesului de reorganizare a Sucursalei Divizia Minieră.
Dacă acest lucru se va întâmpla, Primăria Severin ar putea prelua cariera, așa cum a procedat cu termoficarea de la Regia Autonomă Pentru Activități Nucleare (RAAN) Dr. Severin, unitate aflată în faliment. De altfel, cariera Husnicioara a fost cea care a alimentat ani la rând cu lignit unitatea care produce apă grea.

Vizualizări: 1,671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: