Musaca de post, cu cartofi şi ciuperci

Cine nu consumă carne în această perioadă a Postului Mare are la îndemână soluţii rapide de gătit. O rețetă foarte delicioasă este cea de musaca de post, cu ciuperci și cartofi.

Timpul de preparare este de 30 de minute iar ingredientele recomandate sunt pentru 4 porţii.

Ingrediente: 500 g cartofi, 500 g ciuperci, 2 bucăți ceapă, 1 bucată morcov, 3 linguri ulei rafinat, 55 g margarină vegetală, 1/2 legătură mărar, 1/2 legătură pătrunjel, 1 linguriță sare, 1 linguriță piper negru măcinat.

Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert într-o cratiță cu apă. Când sunt fierţi, îi scurgeți de apă și preparați un piure moale cu margarină. Asezonați cu sare si piper și amestecați.

Curățați apoi ceapa și morcovul, le tăiați cubulețe și le căliți în uleiul încins. Când devin moi luați de pe foc.

Spălați ciupercile, tăiați-le felii mărunte și le căliți într-o tigaie fără ulei. Amestecați periodic până scade toată apa.

Într-un bol amestecați ciupercile călite cu amestecul călit de ceapă și morcov. Adăugați mărarul și pătrunjelul tocate mărunt și potriviți de sare și piper.

Ungeți cu margarină un vas temorezistent și așezați un strat de cartofi, urmează stratul din legumele călite și acoperiți cu ultimul strat de cartofi. Faceți cu o lingură niște adâncituri în compoziţie.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 30 de minute.

Vizualizări: 3,566

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: