Must gratis pentru o mie de persoane. Unde și când!

Două sute de litri de must a pregătit municipalitatea din Târgu Jiu pentru gorjenii care vor participa duminică, 9 octombrie, la Festivalul Toamnei, în centrul orașului. Tot atunci vor avea loc și manifestările de Ziua Recoltei. În piețele din Târgu Jiu, producătorii și comercianții vor fi scutiți de taxe în această zi, iar gospodinele vor avea de unde să-și procure legumele pentru a-și umple cămările.

Manifestările de Ziua Recoltei vor fi organizate, ca în fiecare an, în Piața Centrală din Târgu Jiu. Circa 200 de comercianți și producători sunt așteptați aici să-și etaleze produsele. Autoritățile locale vor organiza şi un spectacol la care vor concerta artiștii de la Doina Gorjului. Și pentru că este Ziua Recoltei, cei care vor veni aici cu produse nu vor plăti niciun fel de taxă. Totodată, autoritățile spun că vor premia cel mai frumos stand. "Festivitatea va începe în jurul orei 10, cu un program al Fanfarei Armonia. Vor fi mai multe standuri, fiind Ziua Recoltei o să fie amenajate multe expoziții cu legume și fructe autohtone, o să avem și o expoziție florală, de produse ceramice, de utilaje și mașini agricole. O să mai avem diferite surprize, cu obiceiuri, tradiții", a declarat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara Public SA.
Tot duminică, în zona centrală din Târgu Jiu, sunt așteptați producătorii pentru a expune în cadrul Pieţii Țărănești. Participanții la Festivalul Toamnei vor primi din partea municipalității o cănuță cu must. Două mustării vor fi amenajate, una în zona CEC Bank și o alta în fața Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu". La fiecare mustărie va fi câte un taraf din Gorj.
Muzeul Județean Gorj va organzia și expoziție cu unelte vechi, tradiționale, însă vor fi și demonstrații de olărit și de sculptat în lemn.
În zona amfiteatrului din centrul orașului va veni anul acesta și Carrefour, cu o expoziție cu vânzare de fructe, legume și produse de patiserie.

Vizualizări: 2,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: