Must, sarmale și plăcinte la Festivalul Toamnei

O mie de cănuțe de lut, pline cu must, a împărțit Primăria Târgu Jiu duminică, la Festivalul Toamnei. Comercianții au fost și ei la înălțime, cu sarmale, tochitură cu mămăliguță, plăcinte și alte bunătăți. Tot centrul a mirosit a petrecere, așa că la primele acorduri muzicale ale artiștilor de la „Doina Gorjului”, localnicii s-au prins în horă.

Festivalul Toamnei 2017 a avut în program spectacole folclorice, expoziții de ceramică, produse alimentare și utilaje agricole, precum și demonstrații realizate de producătorii specializați în realizarea vinului prin tescuire, olărit, încondeiat vase sau împletirea coșurilor. 
În zona pietonală a orașului a fost un târg al meșterilor populari. Aici au comercializate produse alimentare de sezon, produse tradiționale și de artizanat, în timp ce meșterii populari i-au inițiat pe cei mici în tainele olăritului și cioplitului. Peste 1.000 de căni cu must au fost împărțite gratuit târgujienilor.

Duminică, în piețele din Târgu Jiu a fost organizată Ziua Recoltei. „Cel mai frumos stand” a fost premiat de primarul Marcel Romanescu. Toți producătorii prezenți au primit diplome de participare.

Muzeul Județean a organizat o expoziție cu utilaje, teascuri, unelte, butoaie și alte obiecte vechi folosite la producerea vinului.

Galerie foto



Vizualizări: 2,329

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: