Neamţul Leiders, la prima şedinţă cu sindicatele

Noul membru al Directoratului, Klaus Leiders, a participat, miercuri, la prima şedinţă cu sindicatele din companie, subiectul fiind încheierea unui act adiţional pentru cota de cărbune. Acesta a fost asistat de un traducător. 

Culmea, sindicatele au întâmpinat greutăţi în semnarea actului adiţional pentru acordarea cărbunelui în natură sau contravaloarea în bani. Sindicaliştii de la şedinţă au declarat că Leiders susţinea că nu se poate acorda această facilitate deoarece situaţia economică a societăţii este foarte gravă. În final, actul a fost semnat iar cei 15 mii de mineri vor primi 10 tone de cărbune sau aproape 500 de lei. Sindicaliştii au mai spus că au recunoscut în argumentele lui Leiders idei propuse anterior de directorul Ionel Ilie, semn că cei doi avuseseră o discuţie înainte. De exemplu, a adus în discuţie ideea acordării cotei de cărbune doar anumitor salariaţi, cu un venit de 3000 de lei, considerând că ceilalţi îşi pot permite să îşi cumpere. Înainte cu câteva săptămâni, această idee fusese trimisă în spaţiul public prin vocea liderului sindical Nicu Bunoaica. Acest lucru înseamnă însă discriminarea salariaţilor, dar nu ar fi fost prima astfel de acţiune a CE Oltenia. Directorul Ionel Ilie a fost membru al unei echipe care a acordat prime de 8 martie doar celor care erau la anumite sindicat, drept pentru care compania a fost amendată de Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. 

 

PSD

Leiders a fost întrebat ce va face dacă i se va impune semnarea unei adeziuni la un partid pentru a rămâne director. I s-a dat exemplu PSD. Leiders ar fi răspuns că el este un duşman al PSD.

TRADUCERE

Şedinţa cu administraţia a durat mai mult deoarece a fost prezent şi un traducător. Klaus Leiders vorbeşte româneşte însă solicită traducere atunci când este vorba despre termeni ce ţin de companie. Până va învăţa bine româneşte, şedinţele de la CE Oltenia vor fi şi mai lungi.

Vizualizări: 4,145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: