Neaţă, şef şi peste spitalul din Sadu

Consilierii judeţeni au votat vineri ca spitalul de la Sadu să fie secţie exterioară a Spitalului Judeţean Târgu-jiu, iar managerul să fie Gheorghe Neaţă. Damian Diţescu a devenit din director de spital şef de secţie. Această decizie nu înseamnă că lucrurile s-au lămurit. Preşedintele Ion Călinoiu anunţă adaptarea organigramei la noile condiţii şi nu poate promite că angajaţii vor rămâne pe locurile lor. De menţionat ar fi Ministerul Sănătăţii nu şi-a dat încă avizul pentru ca unitatea să devină secţie exterioară. Lista spitalelor-cămine de bătrâni a fost finalizată, iar Sadu este consemnat.

Începând de vineri Spitalul Orăşenesc de la Bumbeşti-Jiu s-a transformat în secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Aceasta a fost ultima şansă pentru ca această unitate spitalicească să funcţioneze în continuare, pentru că începând cu 1 aprilie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj nu mai finanţa acest spital. Conducerea Spitalul din Târgu-Jiu speră ca de acum înainte să primească un buget mai mare, pentru că a crescut şi numărul de paturi.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, spune că prin trecerea Spitalului Bumbeşti-Jiu în subordinea celui Judeţean, cei mai  câştigaţi vor fi angajaţii unităţii care nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta la Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti sau Novaci. „Noi credem că am salvat acest spital. De fapt el nu mai există. Este acum secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Această unitate spitalicească deservea peste 30.000 de oamenii. Toţi consilierii au votat acest proiect de hotărâre, sperăm ca şi Ministerul Sănătăţii să accepte acest lucru. În continuare acolo se vor face investiţii împreună cu Consiliul Local din Bumbeşti-Jiu şi sperăm ca lucrurile să meargă bine”, spune Ion Călinoiu, preşedinte Consiliul Judeţean.

Damian Diţescu, cel care a condus până vineri Spitalul de la Bumbeşti-Jiu, a pierdut o dată cu această transformare funcţia de manager. ”În continuare secţia de la Bumbeşti-Jiu va fi condusă de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, deci funcţia de manager de acolo dispare o dată cu transformarea spitalului. Cel care a condus acel spital va rămâne şef de secţie”, spune Călinoiu.

Vrea mai mulţi bani

Primarul oraşului Bumbeşti-Jiu se bucură că a reuşit până la urmă să salveze oarecum acest spital. „Le mulţumesc consilierilor că au aprobat această hotărâre, noi am făcut toate demersurile posibile pentru păstrarea acestei unităţi spitaliceşti. Am depus memorii la Ministerul Sănătăţii dar nu am primit niciun răspuns. Sper că acum să fie bine. Sperăm ca lucrurile să reintre în normal şi treaba să meargă bine”, spune Constantin Bobaru, primar oraşul Bumbeşti-Jiu.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu speră să primească acum mai mulţi bani de la Casa Judeţeană de asigurări de Sănătate. În perioada următoare Gheorghe Neaţă va reorganiza această nouă structură a spitalului. „Spitalul este acum mai mare, nu este vorba numai de o secţie ci de mai multe. În perioada următoare o să reorganizăm acea structură a spitalului. Sperăm ca acum să primim mai mulţi bani de la Ministerul  Sănătăţii pentru că aşa ne-au promis”, spune Neaţă.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: