Negocieri la final. Sindicatele anunţă salarii mai mari pentru angajaţii CEO

Sindicatele şi administraţia Complexului Energetic Oltenia sunt foarte aproape de a bate palma în privinţa noului Contract Colectiv de Muncă. Doar câţiva paşi mai sunt de urmat până când va fi semnată şi transmisă către Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj noua înţelegere.

Salariile minerilor şi energeticienilor vor fi mai mari din acest an. Sindicatele au obţinut o majorare între 100 şi 350 de lei pentru fiecare clasă. „Suntem aproape în faza finală de negocieri. Încă n-am încheiat documentele oficiale între administraţie şi sindicate. Avem un fond de 25 de milioane de lei. Am stabilit să indexăm grila de salarizare cu 21%. Am mai negociat să oferim salariaţilor nu mai puţin de 100 de lei şi cel mult 350 de lei creştere pe clasă. Am mai stabilit să ridicăm toate primele care sunt în contractul de muncă la 11 milioane de lei vechi”, a spus Constantin Creţan, liderul Sindicatului Lignitul Oltenia.

Pe lângă armonizarea veniturilor, sindicatele anunţă că va fi împărţită angajaţilor şi economia la fondul de salarii. „S-a mai decis şi acordarea sporului de fidelitate pentru salariaţii care nu l-au primit. Sunt 400 de salariaţi care nu au primit acest drept până acum. Sporul de fidelitate se acordă în funcţie de vechimea fiecărui angajat. Am discutat şi despre economia fondului de salarii. S-a stabilit ca cea de la nivelul lunii august să fie împărţită în septembrie tuturor angajaţilor din companie”, a explicat Constantin Crețan.

După ce documentul va fi redactat, acesta va fi depus la ITM Gorj, urmând să intre în vigoare de la 1 aprilie.

Vizualizări: 6,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: