Negomirenii pot ajunge la Rovinari, via Fărcăşeşti, pe un drum modernizat

Primăvara aduce vești bune pentru localnicii din Negomir. Eforturile primarului din localitate și drumurile făcute la Consiliul Județean și la Complexul Energetic Oltenia nu au fost în zadar. Noul drum spre Negomir, care trece prin Fărcășești, va fi finalizat în această vară și, mai mult decât atât, edilul are promisiuni că va fi modernizat şi drumul Fărcășești - Rovinari care trece prin carieră. Ion Gruescu are încredere că până la finele acestui an și pe acest tronson vor începe lucrările de modernizare.

Noul drum în valoare de 60 de milioane de euro făcut de Complexul Energetic Oltenia spre Negomir va fi dat oficial în circulație la începutul acestei veri. Cel puțin asta cred autoritățile din localitate, care sunt mulțumite de calitatea lucrării, dar și de ritmul în care s-a lucrat până acum. Atunci când vremea a permis acest lucru, firma care a câștigat licitația a fost la datorie. 

Noua cale de acces are o lungime de 5 kilometri, iar lucrarea este realizată de o firmă din Mehedinţi. Drumul care face legătura între Rovinari și Negomir în acest moment va fi distrus de Cariera Roșia, după ce noul drum va fi deschis circulației rutiere. Noul drum se face prin Comuna Fărcășești, mai exact prin cătunul „La Zătreana”. Când a văzut pe unde va trece noul drum, primarul din comuna Negomir a început să facă demersuri și pentru modernizarea rutei Fărcășești-Rovinari care trece prin carieră. Se pare că cei de la Complexul Energetic Oltenia și Consiliul Județean au cedat la rugămințile edilului și se discută în acest moment și de modernizarea acestui tronson. „Din ce am înțeles de la cei de la Complexul Energetic Oltenia, acest tronson de drum din Fărcășești până în Rovinari care trece prin carieră este în acest moment în expertizare, pentru a se vedea care este situația și apoi se vor demara procedurile pentru a fi scos la licitație. Decizia este luată și drumul va fi finanțat de Complexul Energetic Oltenia. Apoi tot drumul va fi dat în administrare Consiliului Județean. Este vorba de porțiunea de la Fărcășești de la canal, care este între haldă și calea ferată și care iese în fața exploatării miniere Roșia, iar apoi la Rovinari. Este un lucru deosebit atât pentru oamenii din Negomir, cât și pentru cei din Fărcășești și Urdari, care pot circula acum pe această rută și nu vor mai fi nevoiți să iasă în Drumul Național dacă vor să ajungă la Rovinari. Pentru negomireni va fi de mare folos pentru că majoritatea oamenilor au treabă la Rovinari”,  precizat Ion Gruescu, primarul din Negomir.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: