Nemţii, interesaţi de Brâncuşi. Becali: Cine-i Brâncuşi? E vreun sfânt?

Gigi Becali l-a refuzat pe poetul Laurian Stănchescu care a solicitat sprijin financiar pentru organizarea unui parastas pentru Constantin Brâncuşi, la Paris. Cei doi s-au întâlnit în Pipera, însă Laurian Stănchescu a plecat cu un gust amar, după ce a realizat că Gigi Becali habar n-avea cine este Brâncuşi. Comemorarea lui Brâncuşi la Paris, pe data de 16 martie, va avea loc, însă cu sprijinul unor oameni de afaceri din Germania.

Poetul Laurian Stănchescu spune că se aştepta „măcar la o ipocrizie convenţională din partea lui Gigi Becali”, nu la neştiinţă. „M-am întâlnit cu domnul George Becali la palatul domniei sale, ideea era să participe şi să sprijine comemorarea lui Brâncuşi din cimitirul Montparnasse. I-am spus că se împlinesc şase decenii de la moartea «Patriarhului Sculpturii Moderne», iar noi trebuie să împlinim un ritual creştinesc la mormântul său. Am discutat vreo 5-6 minute, şi-a pus mâinile în şolduri, cum face el de obicei, şi a spus: «Cine-i ăsta, Brâncuşi? E vreun sfânt? A făcut ceva pentru biserica română? A creştinat?» I-am spus că a spiritualizat cultura română, dar el a zis: «Nu mă interesează, domnule, Brâncuşi!» Am plecat şi i-am urat mult noroc la bani”, a declarat Laurian Stănchescu, precizând că vorbele lui Becali erau pline de dispreţ şi de aroganţă.

Ajutor nesperat

În ciuda refuzului lui Gigi Becali, parastasul tot va avea loc, însă cu sprijinul unor oameni de afaceri din Germania. Aceştia vor sponsoriza atât parastasul, cât şi deplasarea unei delegaţii de 20 de persoane, la Paris. „O familie de oameni de afaceri din Germania m-a contactat pe Facebook. Mi-au lăsat un mesaj pe privat şi mi-au zis că-mi urmăresc activitatea şi că sunt interesaţi de cultura română. S-au oferit să sponsorizeze tot parastasul, plus un microbuz pentru 20 de persoane, cazare şi masă, la Paris, cu plecare din Târgu Jiu. N-au nicio legătură cu Gorjul, mi-au spus decât că au legătură cu cultura şi spiritualitatea românească”, a declarat Laurian Stănchescu.

Vizualizări: 2,661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: