Nevoiaşii din Câlnic, ajutaţi cu banii pentru încălzire şi tichete pentru copii

Circa 60 de familii din Câlnic vor beneficia şi în acest an de sprijin financiar pentru încălzirea locuinţei. De asemenea, primăria a distribuit aproximativ 30 de tichete pentru copiii de grădiniţă. Autorităţile locale s-au pregătit şi pentru a face faţă sezonului rece. Primarul Dumitru Vulpe spune că s-a asigurat atât stocul de lemne la unităţile şcolare, cât şi materialul antiderapant, necesar pentru acţiunea de deszăpezire a comunei.

Perioada de depunere a cererilor pentru ajutoarele de încălzire încă nu s-a încheiat. Din experienţa, anilor trecuţi autorităţile locale din Câlnic se aşteaptă să fie în jur de 60 de familii care să beneficieze de subvenţii pentru încălzirea locuinţei. „În momentul de faţă, încă se mai primesc cereri. Nu vor fi probleme cu aprobarea, dacă solicitanţii se încadrează în condiţiile impuse de lege. Pe raza comunei avem foarte multe familii care au venituri reduse, ne aşteptăm ca şi anul acesta să înregistrăm undeva la 60 de beneficiari de ajutoare pentru încălzirea locuinţei”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.
Nici în ceea priveşte încălzirea instituţiilor publice nu vor fi probleme pe timpul iernii pentru că primăria a asigurat deja stocul de lemne. „Copiii care merg la şcoală sau la grădiniţă îşi desfăşoară cursurile în săli încălzite. Noi am pornit sobele odată ce vremea s-a răcit şi avem asigurat stocul de lemne pentru întreg sezonul rece”, a precizat Dumitru Vulpe. Până la ora actuală, primăria a distribuit circa 30 de tichete pentru copii de grădiniţă. Valoarea tichetului social pentru grădiniţă este de 50 lei pe lună şi se distribuie pe toată perioada anului şcolar. „Părinţii care realizează venituri lunare mai mici de 284 de lei/membru de familie au solicitat tichete pentru copiii care merg la grădiniţă. Condiţia principală a fost ca micuţii să nu lipsească de la cursuri. Tichetele sociale pentru grădiniţă sunt destinate exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcăminte, încălţăminte sau rechizite”, a declarat primarul Vulpe.

Vizualizări: 832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: