Nevoiaşii dintr-o comună din Gorj nu vor alimentele de la UE

Nevoiaşii din Dănești nu se prezintă să-și ridice alimentele de la Uniunea Europeană! De zece zile a început distribuția acestora și mai sunt circa trei sute de pachete de înmânat beneficiarilor, dintr-un total de opt sute. Primăria le-a dus acasă aceste produse până anul trecut, iar acum nu mai poate oferi astfel de facilități. 

 Trei angajați ai primăriei Dănești stau patru ore pe zi blocați în spațiul de distribuire a alimentelor de la Uniunea Europeană în ideea că beneficiarii vor veni să își ridice alimentele de la Uniunea Europeană. Zilnic abia dacă se mai prezintă câteva persoane. "Noi îi așteptăm să vină să terminăm mai repede cu distribuirea alimentelor. Eu sunt inspector la departamentul Contabilitate. Sunt blocat aici dar trebuie să stau ca beneficiarii, atunci când vin, să le poată ridica", a declarat Ionuț Covrig, inspector primăria Dănești 

Cei din primărie spun că nevoiașii așteaptă ca cei din administrație să le ducă la domiciliu, fasolea, zahărul, conservele și restul produselor. "A început distribuirea dar oamenii nu se prea îngrămădesc să vină. Mai avem de dat la circa trei sute dar stăm aici, am funcționarii care așteaptă unde au fost depozitate aceste alimente și oamenii nu se îngrămădesc să le ridice. Ar trebui să vină totuși să le ia pentru că noi nu ne vom mai duce să le ducem acasă, pentru că nu avem voie", a explicat primarul comunei Dănești, Emilian Rusu.

Cei care se hotărăsc cu greu să meargă să ridice produsele găsesc tot felul de scuze pentru întârzierea cu care se prezintă. "Am venit să ridic alimentele. Sunt din Brătuia. Acum am avut timpul liber ca să vin să le ridic. Sunt foarte bune alimentele, ajută", a spus Niculae Caval, beneficiar al acestui ajutor alimentar. 

Alimentele de la Uniunea Europeană sunt distribuite la Dănești în vechea școală din satul de centru, de la orele 8 la 12. Este un termen de 45 de zile pentru ridicarea acestora, calculat de la începerea campaniei de distribuire.   

Vizualizări: 1,143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: