Nicolae Sabău şi Veta Biriş au lansat cântece minereşti la Târgu Jiu

Doi îndrăgiţi interpreţi de muzică populară au lansat ieri, la Târgu Jiu, un album cu cântece minereşti. Este vorba de Nicolae Sabău şi Veta Biriş.

Interpretul de muzică populară Nicolae Sabău, originar din Maramureş, a lansat ieri în premieră la Târgu Jiu un DVD cu cântece minereşti. Este vorba de albumul intitulat „Din lumea noastră fără cer” care conţine 14 cântece, pentru conceperea căruia artistul a colaborat inclusiv cu sindicatele din mineritul gorjean. „Am participat la activităţi din viaţa spirituală şi materială a acestor oameni care sunt oamenii adâncurilor, care scot la suprafaţă ceea ce avem nevoie, dar avem din ce în ce mai puţini şi au valoarea aurului. Pentru mine este o cinste că sunt acceptat de ortaci, de conducerile acestor mine, să vin pentru prima lansare, aici la Târgu Jiu”, a spus Nicolae Sabău.

Lanasarea acestui volum de cântece minereşti a avut loc la Muzeul Judeţean Gorj, evenimentul fiind organizat de conducerea Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu. Prezentă la eveniment a fost şi cunoscuta interpretă de muzică populară Veta Biriş. „Am fost de multe ori la Târgu Jiu şi vin cu drag de fiecare dată, pentru că gorjenii iubesc cântecul tradiţional şi de acolo, din Alba Iulia, din locuri încărate de istorie, de legendă, am venit aici să aduc cântecul meu adevărat”, a spus Veta Biriş.

Lansarea a avut loc ca urmare a aniversării a 9 ani de la înfiinţarea Ansamblului Folcloric „Maria Lătăreţu”.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: