Nina Predescu și Delia Barbu fac show la Roșia de Amaradia. Prima ediție a Zilelor Comunei! 

Distracție și voie bună se anunță week-end-ul acesta la Roșia de Amaradia. Asta pentru că autoritățile locale vor organiza, în perioada 8-10 septembrie, o primă ediție a manifestărilor de ”Zilele Comunei”. În cele trei zile de manifestări vor avea loc întreceri sportive, un festival folcloric, un concurs de frumusețe, dar și o mulțime de spectacole. Delia Barbu, Emil Badea sau Nina Predescu sunt doar câțiva dintre artiștii care vor întreține atmosfera în cele trei zile de petrecere.

Manifestările de Zilele Comunei la Roșia de Amaradia se vor desfășura pe stadionul din localitate, acolo unde vor fi prezenți și comercianți cu fel de fel de produse. Vineri, 8 septembrie, va avea loc un spectacol extraordinar al soliștilor: Delia Barbu, Reli Sanda, Georgiana Stanciu. Petrecerea va continua cu o discotecă în aer liber. Sâmbătă se va desfășura Festivalul Portului Popular, aflat tot la prima ediție, dedicat soliștilor, instrumentiștilor și dansatorilor. Autoritățile locale vor premia artiștii cu cele mai bune prestații, până acum anunțându-și prezența tineri artiști din șase localități gorjenești. 4000 lei este suma alocată de primărie pentru premierea artiștilor. De asemenea, actorul Ionuț Stoica și Constantin Burleanu, fost taragotist în cadrul Ansamblului Artistic Profesionist ”Doina Gorjului”, vor primi diplome de cetățeni de onoare. Spre seară vor urca pe scena de pe stadionul din comună artiștii: Nicu Fîciu, Nina Predescu, Roberta Crintea, Nicoleta Lăcătușu, dar și formația The Dreamers din Târgu Jiu. Seara se va încheia cu o discotecă în aer liber și cu un joc de lasere. 

Duminică, începând cu orele 10, pe terenul de fotbal din curtea primăriei va avea loc o competiție de fotbal între sate. Șapte echipe s-au înscris, iar cele mai bune patru vor fi premiate cu premii în bani. De la orele 14 va urma un concurs de frumusețe, ”Miss Roșia de Amaradia”. Șase participante se înscriseseră la această competiție până miercuri. Înscrieri se mai pot face până sâmbătă. Și duminică seara vor avea loc spectacole. Artiștii Sanda Argint, Emil Badea, Nicoleta Lătărețu, Dumitru Vasilescu și Mihaela Paveloiu vor întreține atmosfera în ultima zi a manifestărilor. De asemenea, va avea loc și o interpretare a manelistului Florin Mitroi. În încheierea recitalurilor, cetățenii vor putea asista la un impresionant foc de artificii. Bugetul alocat de primărie pentru organizarea acestor manifestări este de aproximativ 37 mii lei. ”Eu voiam mai demult să pun în aplicare, numai că noi am fost așa, mai cu probleme. Greu încercați de alunecările de teren, până am refăcut, am consolidat drumurile. Și oamenii au solicitat să le aducem momente de bucurie, să se întâlnească fiii satului, un eveniment cum au și alte localități. Din ce am planificat ar trebui să iasă ceva mai frumos ca oriunde”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roșia de Amaradia. 

Vizualizări: 1,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: