Noi acuzaţii la Poliţia Locală: Suntem vânaţi de directorul Urdea!

Liderul Sindicatului Pro Lex din cadrul Poliţiei Locale Târgu Jiu, Stelian Mihu, a dat primele explicaţii în cadrul Comisiei de Disciplină, după ce a întârziat cu depunerea unui raport. Mihu susţine totul este „o răzbunare” a directorului Florin Urdea, supărat că din cauza protestului organizat, luna trecută, primarul Marcel Romanescu a dispus un audit în cadrul Poliţiei Locale. Mihu a vorbit, într-un interviu, despre această situaţie.

Reporter: Spuneţi-ne de unde a început totul?

Stelian Mihu: Cred că în spatele acestei comisii se află altceva. Totul a început cu acel protest pentru nealocarea normei de hrană. În momentul de faţă, există audit de la primărie. Așteptăm aici și IPJ Gorj, și Corpul de Control al prefectului, pentru că au fost sesizate și aceste instituţii.

Rep.: Cum aţi ajuns în Comisia de Disciplină?

S.M.: La Comisia de Disciplină am ajuns pentru că la ieșirea din serviciu, în data de 31 octombrie, am întocmit un raport și l-am înaintat ofiţerului de serviciu mai târziu. Tot în aceeași zi l-am depus, dar mai târziu. Asta nu constituie abatere disciplinară. Ar fi fost abatere dacă nu l-aș fi întocmit. Astăzi (n.r. joi), a fost primul termen. La Comisie, am adus la cunoştinţă membrilor că fapta nu constituie abatere disciplinară. Le-am adus la cunoştinţă faptul că această comisie funcţionează nelegal și orice sancţiune pe care ar invoca-o este nulă. Această comisie nu este realizată legal. Directorul instituţiei este obligat să mă consulte pentru a desemna un membru din Sindicatul Pro Lex în cadrul Comisiei de Disciplină. Acest lucru nu se întâmplă încă din 2014.

Rep.: Consideraţi că totul vi se trage de la faptul că aţi sesizat anumite nereguli la Poliţia Locală?

S.M.: Se poate interpreta că este o răzbunare. Nu doar eu am fost chemat acolo. Miercuri a ajuns și doamna consilier Camelia Bivolaru, tot membră a sindicatului nostru. Mai urmează și domnul poliţist Constantin Preda. Din câte am înţeles, va intra în comisie și contabila șefă a instituţiei. Toţi cei care am protestat, parcă suntem vânaţi.

Rep.: De ce spuneţi că vă simţiţi de parcă aţi fi vânaţi?

S.M.: De ceva timp există și mai multe controale pe timp de noapte, mai ales. De câteva zile sunt controale peste tot, se urmărește modul de execuţie a serviciului de către poliţiștii locali. Este un lucru bun, când se fac legal. Nu au voie să vină pe ascuns, cu mașinile personale sau în ţinută civilă. La cele mai multe controale au venit legal. În unele zone, însă, s-a observat tendinţa de a urmări altceva. Au venit pe ascuns. Sper ca toate aceste lucruri să înceteze. Să-și dea seama că nu rezolvă nimic așa. Dimpotrivă. Se pot agrava aceste situaţii.

Rep.: Ce veţi face dacă se va dovedi că aţi fost târât în Comisie nevinovat?

S.M.: În cazul în care se va dovedi că aceste controale și aceste rapoarte către Comisia de Disciplină sunt mai mult de apartenenţă sindicală și întocmite abuziv, vom ajunge să depunem sesizări către instituţiile abilitate ale statului. Dacă se urmărește intimidarea membrilor Pro Lex sau renunţarea la calitatea de membru al sindicatului. Suntem 84 de membri din totalul de 137 de angajaţi.

Vizualizări: 2,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: