Noi efecte ale gripei. La Târgu Jiu doar urgențele intră în operație!

Noi măsuri pentru protejarea bolnavilor internaţi la spitalul din Târgu Jiu. A fost luată decizia ca operaţiile să fie limitate. Vor avea loc, din această săptămână, doar intervenţii chirurgicale de urgenţă, a anunţat conducerea unităţii medicale.

Au fost refăcute stocurile de vaccin antigripal şi cumpărate aparate noi de ventilaţie pentru secţia de Terapie Intensivă. Sute de oameni se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe la primele semne că s-ar îmbolnăvi de viroze sau pneumonii.

Unitatea medicală este, în continuare, în carantină şi, pentru a proteja şi mai mult bolnavii, medicii au decis să limiteze intervenţiile chirurgicale. „Pacienţii sar peste anumite etape fireşti de a se prezenta la medicul de familie. Cei mai mulţi vin direct la spital. În toate camerele de gardă există testul de gripă, la fel şi în secţia de boli infecţioase. Pacienţilor care au indicaţii le este făcut acest test. S-a dispus limitarea intervenţiilor chirurgicale. Spitalul este în carantină. Vizitarea pacienţilor este interzisă. Cei care vor să vadă pacienţii în stare gravă pot face asta, dar într-un timp restrâns, de comunicare cu personalul medical. Purtăm echipament de protecţie, măşti, s-au luat soluţii pentru igienizare. S-au luat toate măsurile de protecţie în această perioadă de criză”, a explicat Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Secţiile ATI sunt pline, iar numărul de paturi a fost suplimentat. Sunt bolnavi care au şi infecţii respiratorii şi sunt ventilaţi mecanic. „Am stat de vorbă cu medicii, iar decizia a fost luată în Comitetul Director. A fost dată o dispoziţie ca să încercăm să limităm operaţiile la ceea ce este urgent. La un moment dat, secţiile noastre de ATI erau pline, ocupate la capacitate maximă. Am avut discuţii cu medicii şefi de secţii de la ATI 1 şi 2 şi discutăm în permanenţă să vedem evoluţia bolnavilor, să facem o delimitare clară a celor care prezintă simptome de viroze de ceilalţi pacienţi. Nu mai aveam nici aparate de ventilat mecanic. Am găsit imediat soluţia şi am adus încă două aparate. Urmează să mai luăm prin nişte contracte de comodat tocmai pentru a creşte numărul de paturi şi ca să venim în sprijinul pacienţilor care prezintă asemenea simptome”, a transmis Gigel Capotă, managerul unităţii medicale.

La nivelul spitalului, au fost refăcute şi stocurile de vaccin antigripal, iar, în fiecare secţie, sunt teste rapide care pot identifica virusul. „Am refăcut stocurile de vaccin antigripal, am cumpărat şi am dat pe toate secţiile acele teste rapide de depistare a acelui virus. Am întocmit, suplimentar, o comisie, având în vedere decesele care au fost şi evoluţia agravantă a unor pacienţi cu afecţiuni bronhopulmonare cronice. Am format o comisie interdisciplinară din care fac parte numai specialişti în domeniu: domnul director medical, un medic pneumolog de la Dispensarul TBC, preşedintele Colegiului Medicilor, şefa de la UPU şi şeful ATI. Comisia are ca rol să-mi analizeze felul în care s-au respectat procedurile medicale în situaţii specifice cu precizarea modului de implicare a fiecărui decident în procesul de spitalizare”, a mai adăugat Capotă.

Vizualizări: 1,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: