Noi locuri de muncă la Bustuchin. Autorităţile locale înfiinţează o fabrică de peleţi!

Investiţie nouă în comuna gorjeană Bustuchin. Autorităţile locale împreună cu doi profesori din localitate au reuşit să atragă o nouă finanţare în comună, din partea OMV Petrom, prin proiectul ”Idei din Țara lui Andrei”. Astfel, fabrica de brichete şi peleţi ar urma să funcţioneze încă din primele două luni ale anului 2017.

Vasile Spiridon, fostul director al Liceului Tehnologic Bustuchin și inițiatorul proiectului, spune că ideea a pornit de la faptul că există mari probleme cu alunecările de teren şi tăierea în continuare a copacilor pentru lemne de foc ar fi o iresponsabilitate. ”Orice copac este preţios pentru comuna Bustuchin. O fabrică de peleţi, brichete, a venit ca o necesitate pentru faptul că noi avem probleme cu alunecările de teren şi nu ne permitem să mai tăiem un copac în plus. Este o mândrie pentru noi că iarăşi am adus aproape 70.000 de lei în comună şi, mai mult decât atât, se vor angaja patru oameni la această făbricuță”, a spus Vasile Spiridon, iniţiatorul proiectului.
Linia de fabricaţie va porni devreme, undeva în ianuarie-februarie și primăria a contribuit cu peste 100.000 de lei, pentru că linia de fabricație costă undeva la 220.000 lei, cea mai ieftină dintre toate, spune Vasile Spiridon. ”Noi am găsit o firmă din România care va produce utilajele și care va lucra alături de noi la implementarea proiectului, două săptămâni vor sta aici și în momentul în care se va monta linia de fabricaţie ei vor urmări fiecare pas și vor face instructajul a patru oameni. Doi oameni vor avea contract de muncă pe perioadă nedeterminată și doi pe perioadă determinată pentru a ne proteja afacerea. Dacă se va dezvolta, ei vor fi angajați pe perioadă nedeterminată”, a precizat Vasile Spiridon.
Fabrica de peleți și brichete va funcționa într-una din halele vechii fabrici de cărămidă. Pentru că linia este foarte versatilă, s-a propus ca după ce oamenii treieră grâul să vină cu paiele și să plece cu brichete. Costurile pentru ei vor fi foarte mici, iar ceea ce se va vinde se poate realiza din cositul din curțile şcolilor, cositul de pe marginea drumurilor, cositul din Curtea Bisericilor, curăţirea copacilor, mai spun inițiatorii proiectului.

Vizualizări: 480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: