Noi restricţii pe strada Victoriei, după protestul patronilor

Comisia de circulaţie a analizat luni solicitarea oamenilor de afaceri şi localnicilor din Victoriei, supăraţi că este interzisă staţionarea pe carosabil. Patronii spun că nu mai au clienţi, care se tem de amenzi. Chiar dacă patronii din Târgu Jiu au prezentat mai multe soluții pentru fluidizarea traficului în zonă, acestea nu au fost luate în calcul de comisia de circulație. Astfel, pe partea cu supermarketul Lidl restricțiile rămân aceleași, dar au fost adăugate altele noi pentru celălalt sens de mers.

 Reprezentanţi ai primăriei Târgu Jiu, Poliției Rutiere, Poliție Municipale, consilieri locali, dar și patroni de pe strada Victoriei au luat parte, luni, la ședința comisiei de circulație. Patronii nu au stat până la finalul ședinței. Și-au spus punctul de vedere și au plecat. Aceștia au propus autorităților mai multe variante în ceea ce privește traficul pe strada Victoriei, tronsonul de la intersecţia cu strada 30 Decembrie până la 1 Decembrie. Asta după ce pe acest tronson, pe sensul de mers de la nord la sud, a fost interzisă oprirea vehiculelor de câteva luni. "Noi am venit cu propuneri care privesc strict activitățile noastre comerciale. Ridicarea indicatoarelor de oprire interzisă, înlocuirea lor cu staţionarea interzisă și, eventual, pentru a fluidiza traficul, dublu sens pe strada 14 Octombrie sau schimbarea sensului unic de pe 14 Octombrie sau 8 Mai, în direcția cealaltă, pentru a prelua acele mașini care ar putea circula pe banda pe care au instituit oprirea interzisă", a spus Ion Pițigoi, comerciant din zonă.

Care este soluţia primăriei

Primăria Târgu Jiu a transmis printr-un comunicat de presă decizia luată de comisia de circulație. Astfel, comisia a stabilit ca pe sensul de urcare, de la intersecția străzii Victoriei cu strada 1 Decembrie 1918 până la intersecția străzii Victoriei cu strada 30 Decembrie, oprirea autovehiculelor este interzisă. Pe sensul de coborâre, între strada Gheorghe Doja și semaforul de la Colegiul Tehnic nr.2, se vor monta indicatoare de circulație cu semnificația "Staționarea interzisă". Pe sensul de coborâre, între Colegiul Tehnic nr.2 și semaforul de la supermarketul Lidl, vor fi montate indicatoare de circulație cu semnificația "Oprirea interzisă". Pe sensul de coborâre, de la supermarketul Lidl la intersecția străzii Victoriei cu strada 1 Decembrie 1918, vor fi montate indicatoare de circulație cu semnificația "Staționarea interzisă. Mai mult, se va desființa trecerea de pietoni de la intersecția străzii Victoriei cu strada Mihail Sadoveanu, iar la ieșirea din strada Mihail Sadoveanu în strada Victoriei se va monta un indicator de circulație cu semnificația"Obligatoriu dreapta".

Vizualizări: 3,065

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: