Noi semafoare cu buton în Târgu Jiu

Două noi instalaţii de semaforizare vor funcţiona în curând în municipiul Târgu Jiu. Instalaţiile sunt montate în preajma a două treceri de pietoni intens folosite, respectiv în zona Baza Tubulară, pe str. Ecaterina Teodoroiu, şi Complex Gârdu, de la intrarea pe Pasarelă. „Solicitări pentru montarea acestora au venit atât din partea cetăţenilor, dar şi din partea Poliţiei Rutiere. Acestea au fost analizate în Comisia de Circulaţie, s-au obţinut autorizaţiile de construire şi au demarat lucrările”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Municipalitatea a alocat, din bugetul local, suma de 75.600 lei pentru achiziţia şi montarea acestor semafoare cu buton. Instalaţiile au fost achiziţionate de la o firmă din Bucureşti, care asigură şi montajul. Astfel de semafoare mai funcţionează la trecerile de pietoni de la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu”, supermarketul Lidl de pe strada Victoriei, dar şi la Liceul nr.2, situat pe aceeaşi stradă.

Administraţia locală din Târgu Jiu are în plan ca anul viitor să monteze încă şase instalaţii de semaforizare, din care patru semafoare cu acţionare la buton şi alte două cu program dinamic, care se adaptează în funcţie de valorile de trafic înregistrate pe fiecare arteră.  

Galerie foto



Vizualizări: 3,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: