NOU! Târg auto săptămânal la Polovragi

Un târg auto va fi organizat săptămânal în Polovragi. Maşinile se vor vinde în centrul comunei, acolo unde anual se organizează vestitul bâlci de la Polovragi. Târgul auto va deveni funcţional abia la începutul verii.  

Înfiinţarea târgului auto a fost aprobată prin hotărâre de Consiliul Local. Autorităţile au iniţiat demersurile pentru obţinerea avizului de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Târgul va fi administrat de Primăria Polovragi şi se va desfăşura în fiecare sâmbătă. „Dacă e posibil, la începutul lunii mai, dacă nu la începutul lunii iunie, să purcedem la drum cu acest târg săptămânal auto. Taxele nu vor fi foarte mari, 5 sau 10 lei de maşină. Va fi în zilele de sâmbătă sau, dacă se doreşte, şi duminica. Dar, în zilele de sâmbătă vrem să programăm acest târg săptămânal auto”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.  

Târgul auto va funcţiona în centrul comunei, acolo unde se desfăşoară an de an nedeia de la Polovragi. Autorităţile au contractat o firmă care să realizeze un deviz pentru lucrările de amenajare a târgului. Aleea a fost pregătită de primărie, cu utilaje proprii, prin aşternerea de piatră, iar ulterior va fi asfaltată sau betonată.

Autorităţile locale speră să crească veniturile la bugetul local prin înfiinţarea acestui târg auto săptămânal. „Am luat decizia de a înfiinţa acest târg auto în primul rând pentru atragerea de noi venituri la bugetul local, fiindcă este o problemă. Și, în al doilea rând, se pot oferi câteva facilităţi şi de desfacere a diferitelor produse, pe lângă târgul acesta se dezvoltă mai multe. Se poate dezvolta mai mult piaţa săptămânală, de duminică, poate să aibă loc şi sâmbăta. Au existat solicitări din partea localnicilor să-şi vândă maşinile aici, dar şi din alte localităţi am primit cereri. Sperăm să fie multe maşini”, a explicat primarul comunei Polovragi.

Vizualizări: 4,114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: