NOU: Populația poate cumpăra lemn direct de la stat

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi o hotărâre care reglementează vânzarea lemnului din pădurile aflate în proprietate publică, una dintre prevederi referindu-se la vânzarea directă, fără intermediari, a lemnului de foc către populaţie şi către şcoli sau alte instituţii, fiind sancţionată specula. O altă prevedere vizează transparentizarea licitaţiilor de masă lemnoasă.

Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică, aprobată la propunerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, conţine, ca element de noutate, asigurarea, cu prioritate, a lemnului de foc pentru populaţie.

Hotărârea se referă la vânzarea directă, fără intermediari, a lemnului de foc către populaţie şi către unităţile de interes public local (şcoli, grădiniţe, instituţii etc.), din pădurile proprietate publică. În acest sens, au fost introduse, în premieră, prevederi care sancţionează specula, adică revânzarea materialului lemnos cumpărat ca lemn de foc de populaţie. (A.A.)

Vizualizări: 3,991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: