Noua lege a minelor va permite redeschiderea unor perimetre miniere

Proiectul noii Legi a minelor, care va înlocui Legea nr. 85/2003, este aproape finalizat. Discuţii au fost şi miercuri la Ministerul Economiei, unde au participat şi reprezentanţi ai CE Oltenia, CE Hunedoara, Insemex, Salrom, Remin Baia Mare.

Documentul prevede intenţia statului român de a redeschide anumite perimetre miniere, dacă există investitori privaţi în acest sens. „Se reglementează redeschiderea exploatărilor miniere pentru care a fost emisă o hotărâre a Guvernului privind aprobarea conservării, închiderii, ecologizării şi monitorizării postînchidere. În ansamblul său măsura de redeschidere a unor mine cu activitatea sistată prin hotărâri ale Guvernului descarcă parţial sau total statul român de cheltuieli pentru ecologizare cu posibil impact transfrontalier, cheltuieli cu protecţia mediului, ce au ca scop final redarea unor mari suprafeţe de teren în circuitul economic şi tot ceea ce însemnă regenerarea socio-economică a comunităţilor învecinate, reintegrarea peisagistică a zonelor şi refacerea bio-diversităţii”, arată proiectul Legii Minelor care a fost lansat în dezbatere publică.

Potrivit proiectului lansat în dezbatere publică, cei care vor să redeschidă perimetre miniere „depun scrisori de intenţie pentru atribuirea directă  sau pentru organizarea unui concurs public de ofertă pentru contractul de concesiune minieră”. (A.A.)

Vizualizări: 2,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: